Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Yvonne Swahn bor i Vänersborg, har haft en lång rad utställningar och är representerad i flera kommuner och regioner. På lördag har hon vernissage på galleri Vitt Brus i Uddevalla.

Måleri kring ljus och mörker

Med ett skapande som kretsar kring att vara människa och i en tankevärld som rör sig i poesins sfär, visar konstnären Yvonne Swahn målningar med vernissage i helgen.

– Jag tycker att det är jätteroligt att få ställa ut i Uddevalla efter att en gång i tiden ha varit Fyrstadsstipendiat, säger konstnären Yvonne Swahn.

Det var 2004. Utställningen som har vernissage på Galleri Vitt Brus på lördag går under namnet ”Kring ljus och mörker”. Yvonne Swahn målar i olja på linneduk och tecknar med blyerts. Hon beskriver själv att skapandet kretsar kring att vara människa.

””Jag rör mig i en tankevärld, som i poesins sfär. Förhållningssättet har alltid funnits där och det är ur den kraften, energin mitt konstnärskap öppnar sig", skriver hon.

När hon jobbar sker det förutsättningslöst och bilden får växa fram. Ibland måste hon börja om från början.

"Oftast är det en förutsättning för att jag ska kunna komma vidare och slutföra arbetet. Bilden måste förstöras för att på nytt komma upp till ytan, om än i förändrad form", skriver hon.

– Det var väldigt länge sedan jag hade en utställning i Uddevalla. Det var på den tiden som Bohusgalleriet fanns, säger Yvonne Swahn.