Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mötley Crüe när de spelade på Sweden Rock Festival under avskedsturnén 2014–2015. Från vänster till höger Nikki Sixx, Mick Mars och Vince Neil. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Mötley Crüe spelar in nya låtar – till film?

Rockfarbröderna i det insomnade Mötley Crüe ska spela in nytt material.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det skriver sångaren Vince Neil på Twitter : "Spännande nyheter! Inom några veckor går grabbarna och jag in i studion för att spela in fyra helt nya Mötley Crüe-låtar!"

Det spekuleras i om de nya låtarna ska användas i den kommande Netflix-filmen som bygger på bandets bästsäljande biografi "The dirt – Bekännelser från världens mest ökända rockband" från 2001.

Bandet, som bildades 1981 i Los Angeles, har inte hörts av sedan 2015 då de avslutade sin avskedsturné. I samband med den undertecknades en överenskommelse för att "förhindra framtida, icke auktoriserat turnerande" av medlemmarna, och den allmänna uppfattningen har varit att bandet splittrades.

Men Vince Neil förtydligar på Twitter : "… ja, 'grabbarna' betyder Mötley och vi skrev kontrakt på att inte göra fler turnéer. Vi gjorde inte slut eller sade att vi aldrig skulle skapa musik igen."