Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kristaller är viktiga i 'Final fantasy XVI'. Pressbild.
Kristaller är viktiga i "Final fantasy XVI". Pressbild. Bild: Square Enix/TT

Magifest i nya "Final fantasy" och "Hogwarts"

"Final fantasys" sextonde kapitel är under utveckling, med både kristaller och chocobos – men titeln dröjer. För den magitörstande som inte vill vänta kommer ett nytt spel i Harry Potters värld nästa år.

Sony fortsätter att satsa på exklusiva titlar. Ett avtal med Square Enix gör att "Final fantasy XVI" blir konsolexklusivt till Playstation 5, och en trailer för den kommande titeln visades upp under Sonys webbsändning under onsdagskvällen.

Kristaller, magiska varelser som tillkallas för att hjälpa till i strider, och de strutsliknande fåglarna chocobos, syntes i en trailer, men skaparna varnar i ett blogginlägg för att det kommer att dröja innan spelet släpps.

Hogwarts utan Potter

Harry Potters trollkarlsuniversum kommer att kunna utforskas i "Hogwarts legacy". Det rör sig om ett singelspelarspel där spelaren tar rollen som elev på trollkarlsskolan Hogwarts, fast i 1800-talsskrud. Spelaren kommer själv få välja vilken typ av magiker den vill bli och möta en mängd fiender och bestar på vägen.

Spelet släpps till dagens Playstation och Xbox, liksom nästa generation och pc, någon gång nästa år.

Kratos tillbaka

Sony visade också upp mer av "Spider-Man: Miles Morales" som tar vid ett år efter det förra spelet. I trailern visades hur Morales bekämpar fiender och undsätter nödställda från en kollapsad New York-bro. Spelet, liksom "Horizon: Forbidden west", kommer också till Playstation 4, något Sony tidigare uttryckt skepsis mot.

– Det handlar om att ge folk ett val, kommenterar Sony Interactive Entertainments vd Jim Ryan i en intervju med The Washington Post.

Det visades även upp mer från Bethesdas skjutarspel "Deathloop", som kommer andra kvartalet nästa år, liksom upputsade "Demon's souls", "Oddworld: Soulstorm" och skräckspelet "Resident evil: Village".

Dessutom ska fler asagudar möta sitt öde när spartanen Kratos med sin son – får man anta – tar sig an dem i "God of war: Ragnarök", som kommer nästa år.

Sony avslöjar även att Playstation 5 prissätts som Microsofts Xbox Series X, och att konsolen släpps i Sverige den 19 november.

Gustav Sjöholm/TT

Miles Morales tar på sig spindelmannendräkten i 'Spider-Man: Miles Morales'. Pressbild.
Miles Morales tar på sig spindelmannendräkten i "Spider-Man: Miles Morales". Pressbild. Bild: Sony/TT
Både troll och trollkarlar förekommer i det nya actionrollspelet 'Hogwarts legacy'. Pressbild.
Både troll och trollkarlar förekommer i det nya actionrollspelet "Hogwarts legacy". Pressbild. Bild: Warner Bros/TT