Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Magikerduo redo att bluffa publiken i Uddevalla

– Vi har förväntningar om att det kommer att bli kul. Vi älskar att stå på scen, och det är en otroligt bra föreställning. Det säger Peter Brynolf, ena halvan av magikerduon Brynolf och Ljung, som kommer till Agnebergshallen för 100 minuter av magi.

Rättelse:

I en tidigare version av texten stod fel datum för för Brynolf och Lljungs föreställning. Rätt datum är lördag den 9:e februari.

Främst är det i TV 4 som dessa magiker gjort sig kända för svenska folket med sin street magic som började sändas 2015. Meritlistan, bland annat med silvermedalj i trolleri-VM, är imponerande. De har varit öppningsnummer för mer internationellt kända magikerduon Penn och Teller och har även gjort shower i Shanghai, Paris och London. På lördag gästar de lilla Uddevalla. Hur känns det?

– Det är inte så stor skillnad mellan Uddevalla, Stockholm eller Las Vegas. Folk reagerar likadant vart vi än kommer. Folk är så vana vid att svaret på det man inte förstår bara finns en googling bort, säger Peter Brynolf som tillägger att de inte tidigare uppträtt i Uddevalla men ser fram mot det.

– Att spela för folk i landet är en häftig känsla, att folk kommer och köper biljett för att se oss.

Cirkeln heter föreställningen, och med den titeln vill magikerduon säga att cirkeln så att säga är sluten genom de tv-program som de medverkat i genom åren. Reaktionerna på tv-programmen som även omfattar gästspel i Allsång på Skansen i SVT och televisionens morgonsoffor, är också det som gett upphov till den pågående turnén.

– Vi har ofta fått frågan om vi kan göra det live, det här är beviset för det. Vi har fått extremt mycket feedback på det, att folk känner sig helt mindblown.

I sina trick har de förutsett mängden på Daniel Norbergs godisköp, fångat kulor med tänderna och plockat fram utvalda spelkort ur tårtor.

På en scen blir det väl andra villkor än i street magic där ni kan styra mer själva?

– Både ja och nej. Allt vi kan göra på tv kan vi också göra live, det handlar om hur vi bygger upp saker. Vi har olika problem att lösa om det utspelar sig på en scen inför tusen människor eller om det är två mot två. Det är olika förutsättningar och vi måste planera för och hantera det, förklarar Peter Brynolf.

Deras föreställning beskriver han som mycket interaktiv för publikens del, dels genom stor medverkan av publik på scenen men också genom storbildssystemet.

– Så att folk ser det de ska.

Även det som de inte ska se?

– Ofta är det inget problem. De kommer aldrig att upptäcka sakerna. För oss är det viktigt att förmedla det som händer och att publiken inte känner sig lurad utan får känslan "hur gjorde ni det där?", säger Peter Brynolf.

Föreställningen i Uddevalla är den näst sista på vårens turné. Ytterligare 25 föreställningar är inplanerade i höst.

– Vi ligger i startgroparna för tiden därefter, det finns ett antal grejer vi tittar på.