Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Magiskt hett i show med trolleri och stunttrick

Elden är tema i Agnebergshallen om en vecka. Då intar magikern Joe Labero arenan med trolleri och en show inspirerad av Las Vegas.

Med nästan 30 framträdanden under vårens arenaturné är In flames som showen heter väl inarbetad.

– Ja, det kan man säga. Det är en timme och 35 minuter, det är action. Det är en rockshow med glimten i ögat, säger Joe Labero som har hämtat mycket av inspiration till föreställningen från Las Vegas där han bor sedan två år tillbaka, och där han gett 135 föreställningar med magi.

In flames gör näst sista stoppet i Uddevalla och är en show med eld och ibland i kombination med stuntliknande inslag på motorcykel med Rackartygarna. Spektakulärt verkar bara vara förnamnet.

– Det finns det tänket. Vi har med oss två långtradare med stålkonstruktioner, motorcyklar och Rackartygare, säger Joe Labero som aktivt jobbar med att fånga den yngre publik som gärna söker underhållningen på webben.

Visuellt

De 135 föreställningar som han gjorde i Las Vegas på The Strip var något av en mycket rolig barndomsdröm för honom. Det var också i nöjesstaden den småländske magikern fick rådet att ge publiken något visuellt och spektakulärt.

Rackartygarnas del av showen har inte gjort att trolleriet har minskat

– Nej, jag tycker inte det. Jag har nummer med fingerfärdighet med vigselringar, telefoner, pengar och kort, säger Joe Labero somf främst beskriver sig som artist och entertainer med magi som bas.

– Det är viktigt att ha en ung publik, då måste man tänka på ett annat sätt.

Tekniktyngd

Rackartygarna ingår i maginumrens övergångar och är också på ett hörn involverade i illusionskonsten, förklarar Joe Labero som beskriver showen i övrigt som fylld med mycket ljud och ljus. Med hjälp av stora bildskärmar kan också de åskådare som eventuellt inte medverkar på scenen följa den magi som normalt tarvar korta avstånd. In flames är en tekniktyngd show, men trots allt har det fungerar bra hittills för Labero som ser varje kväll som en ny match.

Det är en laddad och taggad magiker som när tidningen ringer är på väg söderut från ett snöigt Norrland.

– Jag är alltid det. Jag började i de djupa skogarna med en magic box. Nu har jag gjort detta i 30 år som professionell. Man kan alltid leverera lite bättre, säger Joe Labero som också tycker att det handlar om att ha kul på jobbet