Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

I den nya Netflix-serien "Gypsy" spelar Naomi Watts en psykoterapeut som blir lite väl intresserad av sina klienters liv. Pressbild.

Naomi Watts: "Filmindustrin går på tomgång"

Naomi Watts är just nu dubbelt tv-aktuell. Hon gör huvudrollen i Netflix-serien ”Gypsy” samtidigt som hon spelar en stor roll i nya "Twin Peaks".

I färska ”Gypsy” spelar hon en psykoterapeut som blir lite för intresserad av sina patienters liv och försöker förändra dem.

- Det är en berättelse om en person som inte är nöjd med sitt liv även om det till det yttre ser ut som en perfekt tillvaro. Men det är inte tillräckligt för henne, och det handlar mer om hennes inre liv än om det yttre, säger Naomi Watts när TT träffar henne i London.

Hon berättar att hon lockades av den komplexa rollfiguren.

- Den kändes som någonting nytt för mig, och något som vi över huvud taget inte ser så ofta. Roller för kvinnor ska antingen vara helt goda eller helt onda. Den här kvinnan lever lite grann i båda världarna, säger Naomi Watts.

- Berättelser om män tar ofta plats i båda världarna, så varför skulle vi inte kunna ha en skildring av kvinnor som inte är stereotypisk?

Superhjältar och uppföljare

Just intressanta roller tycker hon har blivit svårare att hitta i en filmindustri som hon upplever "går på tomgång".

- Det mesta är superhjältefilmer och andra uppföljare, det är inte gott om bra dramatiska roller för kvinnor, säger Naomi Watts.

Det är därför hon just nu är aktuell i två tv-serier – samtidigt som hon kan beskådas på Netflix kan vi se henne i David Lynchs fortsättning av ”Twin Peaks” på HBO Nordic.

Det var i Lynchs film ”Mulholland Drive” som Naomi Watts fick sitt stora genombrott 2001. Hur var det att återigen jobba med den egensinnige regissören? Hon skrattar.

Litar på Lynch

- Man går bara in, lägger sig i mister Lynchs händer och säger ”ta mig dit du vill”. Han har inte förändrat sig på de år som gått. Han är som han är, han befinner sig på sin egen nivå. Han får den ena fantastiska idén efter den andra, och hur absurt det än må förefalla så är det förankrat i någon sorts sanning, säger Naomi Watts.

Hon uppskattar Lynchs förhöjda verklighet, som hon beskriver som mycket mörk men också humoristiskt.

- Och även om man försöker få svar från honom, så får man inte det. Det är bara att acceptera det. Så är det att jobba med honom. Jag skulle inte göra detta med alla, men jag litar på honom.