Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fjortonåriga Millie Bobby Brown blir Unicefs yngsta ambassadör.

Netflixstjärna blir Unicefs yngsta ambassadör

"Stranger things"-skådepelaren Millie Bobby Brown utsågs i tisdags som den yngsta Unicefambassadören hittills. Nu har hon ett meddelande till världens ledare:

Millie Bobby Brown spelar en tjej med speciella superkrafter i den populära Netflixserien "Stranger things". Att 14-åringen utsågs till Unicefambassadör markerar den internationella barndagen, som firas olika datum runt om i världen men hör samman med FN:s konvention om barns rättigheter från den 20 november 1989.

- Jag vill ta upp problemen med utbildning och våld och att stoppa mobbning och... att säkerställa att barn växer upp i säkra miljöer med rent vatten", sade Netflixstjärnan i FN i tisdags.

- Men jag utforskar fortfarande vad jag känner mig passionerad inför.

Hon lovade att tala för miljoner barn och unga vars röster har tystnat, belysa problem som barn lider av runt om i världen och säkerställa att barn känner till sina rättigheter. Hon sade även att hon ska använda sina plattformar på sociala medier, som inkluderar 18 miljoner följare på Instagram.

Millie Bobby Brown har tidigare pratat om att stoppa mobbning. Förra året tog hon bort sitt Twitterkonto efter många hatkommentarer.

Hon är också den yngsta personen som har listats som en av världens topp 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine.