Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stadshuset Uddevalla, Newkid, Alexander Ferrer, Parksommar Sessions Bild: Mathea Jakobsson
Stadshuset Uddevalla, Newkid, Alexander Ferrer, Parksommar Sessions Bild: Mathea Jakobsson

Newkid i topp för mest insamlade pengar till Musikhjälpen

I går startade Musikhjälpen som i år har temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Uddevallaartisten Newkid är en av de som samlar in pengar - och ligger redan topp för hittills mest insamlat belopp.

Årets upplaga av välgörenhetsprogrammet Musikhjälpen är nu igång för tolfte året i rad. Det här året under programledning av Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som görs av Sveriges Radio tillsammans med Radiohjälpen. Varje år startas flera olika insamlingsbössor av både artister, företag och privatpersoner för att samla in pengar, och i år är temat "Ingen människa ska lämnas utan vård".

LÄS MER: Rätt till vård blir tema för "Musikhjälpen"

En av de som skänker pengar till årets Musikhjälpen är artisten Newkid från Uddevalla, där alla intäkter av hans Spotify-satsning "Karantän vibbar" går direkt till insamlingen.

– Det är ett stort och fint projekt jag känner mig väldigt stolt över. Det känns fint att göra någonting bra av pengarna och då är Musikhjälpen det perfekta stället för det, säger Alexander "Newkid" Ferrer till Bohusläningen.

Redan nu har artisten samlat in över en halv miljon kronor, vilket innebär att hans bössa redan ligger i topp för hittills mest insamlade pengar.

– Jag startade Karantän vibbar-initiativet av ren kärlek, utan någon tanke på vad det skulle bli. Att det skulle landa i att vi tillsammans nu bidrar med över en halv miljon kronor känns bara helt sjukt och gör mig otroligt glad!

LÄS MER: Newkid nominerad till P3-Guld: "Känns overkligt"

Tanken var att årets Musikhjälpen skulle hållas på Gamla torget i Norrköping, men på grund av nya skärpta råd med anledning av coronapandemin flyttades sändningarna istället till en stor, coronasäkrad lokal.

Programmet direktsänds mellan den 14 och 20 december i Sveriges Radio P3 samt på SVT Play med besök av flera gäster och artister.

På onsdag kliver Newkid in i buren för att spela och andra artister som gästar Musikhjälpen i år är bland andra Zara Larsson, Benjamin Ingrosso, Tove Styrke, Loreen och Veronica Maggio.

LÄS MER: Uddevallaartisten om succén i Så mycket bättre

LÄS MER: Newkid vill få fler att våga visa känslor

LÄS MER: Newkid släpper nytt album: "Vill få fler att våga visa känslor"