Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Valborg 2020 firas digitalt- följ det exklusivt på bohuslaningen.se Bild: Arkivbild
Valborg 2020 firas digitalt- följ det exklusivt på bohuslaningen.se Bild: Arkivbild

Ni blir inte utan valborgsfirandet – det blir digitalt

Vi har nu börjat vänja oss vid att saker inte blir som tänkt den här våren. Nu närmar sig Valborgsmässoafton och kanske tänker ni hur blir det med firandet av vårens intåg? Lugn, Uddevalla kommun har inte ställt in firandet, det tar bara en ny form och du ser det live exklusivt på bohuslaningen.se.

Kommunens årliga valborgsfirande är en kär tradition. Det är denna afton våren ska sjungas in rejält. På grund av coronapandemin blir vi tyvärr utan stora valborgsfiranden med majbrasor i Sverige år. Men i Uddevalla väljer man att inte ställa in firandet helt. I stället väljer man att skala ner det och fira det på ett nytt sätt och alla kan följa det direkt tillsammans på Bohusläningens hemsida. Det blir alltså ett digitalt valborgsfirande vi får uppleva i Uddevalla 2020.

– Det brukar komma väldigt mycket folk till valborgsfirandet, och vi funderade på vad vi kunde göra istället. Många artister livesänder sina konserter digitalt, vi tänkte att vi kunde göra likadant och frågade Bohusläningen om de ville samarbeta kring det här. Vi är väldigt glada att de tackade ja, säger Stellan Hedendahl, strateg kultur och fritid.

Sång, tal och musik

Firandet kommer innehålla de traditionella inslagen, så som tal till våren av kommunfullmäktiges ordförande Elving Andersson, musik med Stadsmusikkåren och sång med kören Odd Singers.

Det halvtimmes långa firandet kommer även att innehålla inslag från Bohusläningens reportrar. Det är helt kostnadsfritt att följa valborgsfirandet på bohuslaningen.se. Sändningen startar 18:00 den 30 april.

– Vi vill nå ut till så många som möjligt med våra arrangemang och Bohusläningen har möjlighet att göra en lokal livesändning med hög kvalité av både ljud och bild. Det är första gången vi testar det här digitala konceptet, det är jättespännande att se hur det kommer att bli, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Se firandet här:

Valborg 2020

Uddevalla kommun och Bohusläningen ger er möjligheten att fira Valborgsmässoafton i Uddevalla även i år. 18:00 30 april kan du följa firandet direkt på bohuslaningen.se.

LÄS MER: Så skapar du ett konto på bohuslaningen.se