Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir en fjärde Ullevikonsert för Håkan Hellström nästa sommar. Bild: Anna Svanberg
Det blir en fjärde Ullevikonsert för Håkan Hellström nästa sommar. Bild: Anna Svanberg

Nytt biljettsläpp för Håkan Hellström

Trycket på Håkan Hellströms tredje Ullevispelning nästa sommar var enormt. Nu meddelas att det blir en fjärde konsert. Hellström blir första artisten någonsin som gör fyra Ullevikonserter under en och samma sommar.

När biljetterna till den första konserten, den 12 juni 2020, var biljettrycket så pass högt att en ny spelning dagen efter offentliggjordes efter sex minuter. Senare meddelades att det också blir en tredje konsert den 28 augusti, med biljettsläpp på onsdagen

Suget bland fansen hade dock inte släppt när dessa biljetter släpptes på onsdagsförmiddagen. Därför blir det nu en fjärde konsert på Ullevi nästa sommar, den 29 augusti, meddelar arrangören för GP.

Håkan Hellström blir därför historisk som den första artist som gör fyra Ullevikonserter under en och samma sommar.

"En, två, tre, fyr! Nu har vi bara en sak att säga: Let’s Beat the Boss! Det finns inte många som gör en Ullevi. Bruce Springsteen har gjort tre. Ingen har gjort fyra. Än", skriver arrangören FKP Scorpio i ett pressutskick.

Biljetterna till fjärde konserten släpps under onsdagen.

Förra veckans biljettsläpp vållade stor irritation på biljettsajten Ticketmaster, som många menade inte varit förbereda på den stora anstormningen. Fans vittnade då om att de först fått tag på biljetter via hemsidan, men att sajten kraschat när det väl varit dags att betala, och att de därefter tappat sin plats i biljettkön och sedan blivit utan biljett.

Senast Håkan Hellström spelade på Ullevi var 2017, men har sedan dess hållit sig borta från livesammanhang.

– Jag kan prata för oss alla i bandet och vi längtar oerhört mycket efter att få spela igen. Det ska bli skitkul, sa Stefan Sporsén, trumpetare och pianist i Håkan Hellströms band till GP tidigare i augusti.

I december 2018 släppte Håkan Hellström sitt senaste studioalbum "Illusioner", och enligt uppgifter befinner han sig nu i studion för att slutföra sin kommande skiva.

Håkan Hellström innehar sedan tidigare publikrekordet på Ullevi, med 70 144 den 5 juni 2016.