Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ingvar Oldsberg sparkades från Bingolotto i sin lägenhet Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Oldsberg sades upp i sin lägenhet

I tisdags pratade Ingvar Oldsberg ut om hur han förlorade jobbet på Bingolotto. Och hur han reagerade på beskedet. – Det berörde mig inte, säger tv-profilen i Breaking news med Filip och Fredrik.

– Det var en överraskande avslutning på Bingolottoperioden, sade Ingvar Oldsberg, 72, till tv-programmet Breaking News med Filip och Fredrik på tisdagskvällen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det programledaren och förre SVT-profilen pratade om är när representanterna för Folkspel kom hem till Oldsbergs lägenhet vid Vasaplatsen i december förra året, bjöd på bullar och gav honom sparken från Bingolotto.

– De kommer in och säger att nu är du uppsagd, nu är det slut på det här. Och det utan vidare förklaringar, jag visste ingenting av vad som hade inträffat, säger Oldsberg i programmet.

Det som hade inträffat var att TV4 och Folkspel, som äger Bingolotto, hade gjort en utredning som visat på "allvarliga interna arbetsmiljöproblem", och i kölvattnet av Metoorörelsen beslutat sig för att sparka Ingvar Oldsberg som programledare för Bingolotto.

Frånsett att han uppger sig ha blivit överraskad och tagen på sängen av beskedet, säger Oldsberg till Aftonbladet att den omedelbara uppsägningen inte berörde honom särskilt hårt.

– Var sak har sin tid. Herregud, det kommer nya erbjudanden! Men det är synd om idrotts- och föreningslivet säger han till tidningen.

Ingvar Oldsberg säger också att han förstår om han kan uppfattas som auktoritär i sin programledarroll, men nekar till att ha drivit "ett skräckvälde" på arbetsplatsen.