Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Programledaren Peter Jihde. Arkivbild.

Peter Jihde lämnar TV4

Peter Jihde lämnar TV4 efter 18 år på kanalen.

Från och med i vår kommer den populära programledaren att i stället jobba för MTG, där TV3 ingår. Det skriver Aftonbladet.

- Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt Nyhetsmorgon som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast och det är svårt att tacka nej när man får en sådan här möjlighet, säger han till tidningen.

Jihde har lett en rad stora sportevenemang samt "Idol". De senaste åren har han främst synts i "Nyhetsmorgon" tillsammans med Tilde de Paula.

- Tilde fick veta det i dag. Min mamma vet inte ens. Vi grät en skvätt båda två, säger han till tidningen.

I oktober ledde Peter Jidhe "Diabetesgalan" på TV3 vilket är en av anledningarna till att han nu väljer MTG. Enligt ett pressmeddelande från mediehuset kommer programledaren att arbeta med en rad projekt på olika plattformar samt leda "Diabetesgalan" i höst igen.

"Att få chansen att leda helt nya satsningar på bägge sidor kameran, att äntligen få arbeta med min bror Niklas (Jihde) och att tillsammans med Anders Jensen och Cristina Stenbeck ta kampen mot diabetes är var för sig fantastiska uppgifter. Gemensamt skapar de en arbetsmässig drömtillvaro", säger Peter Jihde i pressmeddelandet.