Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Föreställningen "Love songs" med Arja Saijonmaa skulle ha spelats på Östraboteatern den 26 april, men kommer nu alltså att ställas in. Bild: SOREN VILKS

Riksteatern ställer in vårens föreställningar – så påverkas det lokalt

Under tisdagen meddelande Riksteatern att de nu ställer in alla vårens föreställningar. Det innebär att flera föreställningar som ingår i Uddevalla Riksteaterförenings vårprogram nu ställs in.

– Jo, det är lite kaotiskt kan man säga, på alla håll och kanter, säger Eva Alm Bloom från Uddevalla Riksteaterförening när Bohusläningen når henne på telefon.

Efter tisdagens besked om att Riksteatern nu ställer in samtliga av vårens föreställningar, påverkar det även Uddevalla Riksteaterförenings vårprogram. Varken förställningen "Love songs" eller "Gabriel" kommer att visas som planerat på Östraboteatern i vår.

– Det är vad vi vet just nu, men sedan vet vi inte hur det blir med Göteborgsoperans föreställning "Cosi fan tutte" som är planerad den 5 april.

LÄS MER: Riksteatern ställer in vårens föreställningar

På Göteborgsoperans hemsida står det nämligen att man ställt in alla föreställningar till och med 25 mars. Men Eva Alm Bloom är ändå osäker på hur det blir med föreställningen som är planerad på Östraboteatern i början av april.

– Ingenting känns säkert i dagsläget, men vi har ännu inte fått något besked om att den ska vara inställd, säger hon.

Den 26 mars är även Teater Hallands föreställning "Stolthet och fördom" planerad på Östraboteatern. Hittills har Eva Alm Bloom inte fått något besked om att den ska ställas in.

– Vi har inte hört något än, men vi ska oavsett diskutera hur vi ska göra. Vi har sålt ganska få biljetter och majoriteten av vår publik är ju över 60 år, så det är frågan hur många som kommer i alla fall. Men inget beslut är ännu taget kring det.

Om "Cosi fan tutte" och "Stolthet och fördom" ska äga rum som planerat kommer man enligt Eva Alm Bloom förhoppningsvis att besluta om under veckan.

– Inga av föreställningarna kommer i så fall att flyttas fram, utan ställas in helt. Men alla som har köpt biljetter får så klart sina pengar tillbaka, så det behöver man inte oroa sig för.