Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sarah Dawn Finer gör sin andra säsong som programledare för tv-programmet "Så ska det låta". Årets säsong av "Så ska det låta" har premiär söndag den 13 januari.

Sarah Dawn Finer: "Blir många snuskiga skämt"

"Så ska det låta" bjuder i år på många debutanter. Dessutom gör programmets första programledare Peter Harryson comeback – men som tävlande.

Bland den 24:e säsongens 32 deltagare är hela 22 debutanter, förutom Peter Harryson kan man också nämna Ola Salo och Eric Saade som för första gången tar ton i programmet.

- Det är inte bara artister som tävlar, utan också skådespelare, programledare och komiker. Några avsnitt är riktigt sångstarka, medan andra är mer humoristiska. Roligast är att vi får ha med några av Sveriges nu största artister, samtidigt som vi kan presentera några som inte är fullt lika kända för en stor publik, säger Sarah Dawn Finer.

"Mer spontan"

Förra året fick programmet en ordentlig ansiktslyftning, men också årets säsong bjuder på en del nygamla förändringar.

- Gamla studion är tillbaka och några tävlingsgrenar från förr gör comeback. Dessutom har vi skrotat mitt manus. Jag är friare och mer spontan, och det betyder att det blir många snuskiga skämt.

"Så ska det låta" är en av SVT:s riktiga långkörare, och frågar man Sarah Dawn Finer har programmets framgångar en ganska självklar förklaring.

- Det blir mindre och mindre musikunderhållning i tv, åtminstone jämfört med hur det var när jag växte upp. Jag tror att man underskattar hur stort intresse det finns för musik i Sverige.

Leder Melodifestivalen

Snart blir det dock gott om musik på bästa sändningstid. Om bara några veckor börjar Melodifestivalen, där Sarah Dawn Finer är en av fyra programledare.

- Jag är en liten bricka i ett jättestort spel, men är som alltid väldigt mån om att bjussa på mig själv, och det kommer jag att göra med råge.

"Så ska det låta" får säsongspremiär i SVT den 13 januari.