Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sacha Baron Cohen är aktuell med nya serien "Who is America?". Arkivbild.

Sarah Palin rasar mot Sacha Baron Cohen

Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen tar sikte på republikanska eliten i USA i sin nya komediserie "Who is America?" – och politikern Sarah Palin är förbannad.

Det är sedan tidigare känt att komikern återvänder med en satirisk serie i sju avsnitt som "utforskar ett brett spektrum av individer, från de ökända till de okända, inom politik och kultur" enligt tv-nätverket Showtime.

Republikanen Sarah Palin medverkar i ett av avsnitten, mot sin vetskap. Ett tilltag som inte gick hem hos den tidigare vicepresidentkandidaten.

"Jaha. Du lurade mig, Sacha. Känns det bättre nu?” skriver Sarah Palin.

Enligt politikern lurade komikern henne till en intervju genom att maskera sig som rullstolsburen krigsveteran. En bit in i intervjun plockade Sarah Palin av sig mikrofonen och lämnade rummet till följd av Sacha Baron Cohens "utländska kommentarer" och vad hon beskriver som bristande respekt för USA:s militär och medelklass.

"Jag tillhör en lång rad amerikanska offentliga personer som fallit offer för 'komikern' Sacha Baron Cohens elaka, exploaterande och sjuka 'humor' som sponsras av CBS/Showtime", fortsätter Sarah Palin och önskar att samtliga inkomster skänks till välgörenhetsorganisationer som stödjer amerikanska militärveteraner.

Enligt Palin släppte produktionsteamet dessutom av henne med flit på fel flygplats efter intervjun i Washington, så att hon missade sitt flyg hem till Alaska.

"Who is America?" släpps på HBO Nordic den 16 juli.