Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Shakespeare, jazz och recept på att laga barn

Vårens repertoar på Regionteater Väst är spikat. Det blir allt från Hamletinspirerat om kärlek och hat till nypremiärer och publikens val.

"Hopp och hinder" som ingick i 2018 års tema motstånd på Regionteater Väst, inleder spelåret 2019. En föreställning för lågstadiet där käpphästridning står för inre kraft, individualitet och blodigt allvar. Carl Olof Berg som stod för regin, gör koreografi till en av vårens tre urpremiärer, "100 sätt att laga barn" för mellanstadiet.

Föreställningen är ett möte mellan dans och teater och beskrivs som "en receptsamling över omvårdnad, omsorg och längtan att bli till", om olika familjekonstellationer och förväntningar som formar barnen.

Hamlet för lågstadiebarn

Shakespeare för lågstadiebarn i "Efter Hamlet", handlar om samma allmänmänskliga frågor som vuxna står inför, som svårmod och existentiell ångest. Det är de stora känslorna som avhandlas på scenen, och " den unga människans förtvivlan inför världens vansinne".

Örjan Andersson som står för koreografin, har koreograferat många av de stora danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Compañía Nacional de Danza i Madrid. han har tidigare gjort "Till Oz" på Regionteater Väst.

Inteaktivt för högstadieungdomar

I vårens tredje urpremiär för högstadiet får publiken bestämma över vilken riktning berättelsen tar. "Dilemma" i regi av Peter Elmers, som bland annat har regisserat Bröderna Lejonhjärta på Borås Stadsteater, är en föreställning om val av allt från vilken tröja man ska ha på sig till moraliska ställningstaganden. "Likt en fjärils vingslag som sägs kunna orsaka en orkan på andra sidan jorden - vad vet vi om vilken verkan våra val och handlingar får för andra?", står set i presentationen av den interaktiva föreställningen.

Dans och musik

I april blir det nypremiär för samarbetet mellan Regionteater Väst och Bohuslän Big Band i föreställningen "Antarktis". På scenen med sex dansare och fjorton musiker bjuds publiken in till en istäckt värld där pingviner, isbjörnar och fåglar berättar sina historier. Musiken är skriven av Paula af Malmborg Ward och för koreografin står Lidia Wos.

Fakta: Vårens premiärer

17/1 Nypremiär "Hopp och hinder"

5/2 Urpremiär "Efter Hamlet"

8/2 Urpremiär "100 sätt att laga barn"

8/2 Urpremiär "Dilemma"

1/4 Nypremiär "Antarktis"