Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Gustaf Skarsgård gör en roll i den nya säsongen av HBO-serien "Westworld". "Han är en problemlösare, någon man kallar på när allt har gått åt helvete", säger han om sin roll. Pressbild.

Skarsgård om "Westworld": Vi är nästan där

Åtta minuter in i första avsnittet i nya ”Westworld”-säsongen gör Gustaf Skarsgård entré. Två minuter senare kommer Fares Fares in i handlingen.

Den nya säsongen av ”Westworld” tar vid där den förra slutade. Robotarna har gjort uppror och gör processen kort med de människor de möter. Beväpnade styrkor kallas in – ett av befälen spelas av Gustaf Skarsgård.

- Han är en före detta militär, en man med hög status. Han är en problemlösare, någon man kallar på när allt har gått åt helvete. Jag jobbar för bolagssidan, säger han.

Många svenskar

Han är inte den ende svensken som är inblandad i den nya säsongen av den omtalade HBO-serien. Tarik Saleh har regisserat ett avsnitt och Fares Fares spelar en man som tillhör den trupp som Skarsgårds rollfigur leder.

Gustaf Skarsgård vill inte berätta hur det kommer att gå för svenskarnas rollfigurer.

- Men jag är inte med i alla avsnitt. Det gjorde att jag tyvärr inte är med i det avsnitt som Tarik Saleh regisserade, säger han.

Är det en fysisk roll som Skarsgård har? Han skrattar och fortsätter att vara hemlighetsfull.

- Det finns väl ögonblick då stuntmän fick rycka in. Å andra sidan är alla roller fysiska för mig.

"Förväntar mig inget"

”Westworld” handlar om en värld där robotarna inte går att skilja från människor och där de till sist gör uppror. Är det en framtid vi ser?

- Vi är väl nästan där, fast inte på det här sättet. Det kommer en tid då vi inte längre är bundna av våra fysiska kroppar, säger Gustaf Skarsgård.

Senare i år ska han och kompisen Matias Varela göra huvudrollerna i filmatiseringen av Martin Schibbyes och Johan Perssons bok ”438 dagar”. Om rollen i ”Westworld” sedan kommer att leda till fler roller i USA vet han ännu inte.

- Vi får se. Jag förväntar mig inget. Jag är bekväm med en karriär som byggs upp sakta. Om det kommer möjligheter att göra mer i USA, så tar jag det då. Jag går på min magkänsla, säger Gustaf Skarsgård.

Den andra säsongen av "Westworld" får premiär på HBO Nordic den 23 april.