Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tomas Sandström är arrangör för skivmässan. Bild: Lasse Edwartz

Skivfantasterna samlas på folkets hus

I helgen möts skivfantaster från hela Bohuslän och mer där till. På folkets hus i Uddevalla arrangeras Skivmässan för fjärde året i rad.

Det är återigen dags för Uddevalla skivmässa. Säljare och privatpersoner från hela Sverige kommer till Uddevalla för att visa upp sin skivsamling.

– Mestadels är det vinylplattor men det kommer även finnas CD-skivor, DVD:er och även lite musiktidskrifter, säger arrangören Tomas Sandström

Mässan genomförs under söndagen på Folkets hus och Tomas Sandström hoppas på stort intresse och ett arrangemang som fylls av musik– och skivfantaster.

– Kommer det 300 personer så blir jag väldigt nöjd. Det är ganska lagom för då får alla chans att i lugn och ro bläddra bland skivorna, säger han.

Tiderna förändras

Många av skivmässans besökare brukar ha ett stort intresse för just rock, metal och hårdrock. Men tiderna förändras och Tomas Sandström tror att målgruppen för skivsamling har utvecklats.

– Tidigare kanske man tänkte att det bara är äldre män som köper skivor. Men jag läste en intervju med de som äger Bengans skivaffär i Göteborg och de berättade att den största gruppen som köper skivor är tjejer mellan 17–25 år. Det förändras och det gäller även intresset för olika genrer, säger Sandström.

Tomas Sandström vill också flagga för det sociala som blir under mässan och att det inte bara handlar om att köpa skivor.

– Har du aldrig varit på en skivmässa tidigare så tycker jag att man ska ge det en chans. Det handlar inte bara om att köpa utan om man är intresserad av musik så är det en väldigt trevlig atmosfär och det finns mycket intressanta människor att sätta sig ner med, ta en kaffe och bara snacka, säger Tomas Sandström.