Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Valberg reporter Bild: Lasse Edwartz
Linus Valberg reporter Bild: Lasse Edwartz

Snart på Lilla Aktuellt

Linus Valberg, ena halvan av Uddevallarobert, gör en paus från SVT innan han börjar sitt nya jobb på Lilla Aktuellt. För just nu jobbar han som reporter på Bohusläningen.

När Linus Valberg bodde i Uddevalla var han och kompisen Ludwig Källén megastjärnor med Youtubekanalen Uddevallarobert. Dessutom sommarjobbade han på Bohusläningen. Men så fick han jobb på SVT, och flyttade till Stockholm.

– Jag var med och startade Random Mix på Barnkanalen 2017, och har varit med där sedan dess. Nu försvinner själva titeln och det kändes som rätt läge att byta till Lilla Aktuellt nu, för jag har saknat att få göra journalistiskt arbete. Det gör jag till samma målgrupp som Random Mix, men det blir lite mer seriöst.

Läs även: Uddevallarobert tillbaka där allt började

Vad ska du göra där?

– Jag kommer att vara en profilerad reporter, synas mycket i bild, och bena ut nyhetshändelser för barn. Det ska bli spännande men svårt att veta vilken nivå man ska lägga sig för att förklara. Men också väldigt kul att få nörda in sig och förklara för barnen.

Är du taggad?

– Jag har sett undersökningar om att barn litar mer på Lilla Aktuellt än på sina föräldrar, och det känns som ett superansvar att axla det.

Men nu är du tillbaka på Bohusläningen under jul?

– Ja, jag kände att jag måste väcka mitt journalistiska intresse med lite Bohusnyheter innan jag börjar på Lilla Aktuellt.

Och Uddevallarobert?

– Den ligger på is. Både jag och Ludwig Källén jobbar ju med annat, och jag får inte jobba på Youtube när jag jobbar på SVT. Men när vi ses pratar vi och smider nya planer.

Läs även: Linus Valberg gör TV från Melodifestivalen