Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Philip Jers och Emil Ernebro gästar Ljungskile i höst. Bild: Jonas Eklöf

Spännande jazzhöst väntar i Ljungskile

Något för alla. Ja, det verkar jazzföreningen L'Jazz erbjuda i höst.

Nästa helg kickar hösten i gång för jazzfantasterna i Ljungskile. Först ut är en nostalgisk afton med legenden Jan Allan som minns sitt 50-tal. Det blir fantastiska jazzhistorier, jazzfoton och så musik så klart. På piano hittar vi Anders Persson och på bas Hans Grundberg. Platsen är Ljungskile folkhögskola.

Den 25 oktober blir det något som beskrivs som "ett hårdsvängande möte" när gitarrfenomenet Emil Ernebro från Bengtsfors och munspelsmästaren Filip Jers drabbar samman. Det kommer bli "svängigt och lyriskt" skriver L'Jazz i sitt program.

I mitten av november intar Wingefors Rolandsson Kvartett Laxbutiken med sin blandning av jazz och Taube. Musikerna Stefan Wingefors och Joakim Rolandsson hittar vi även i Bohuslän Big Band. I början av december är det barnens tur att vara publik. Då ges föreställningen Manne gräver ett hål på Ljungskilegården. Det är en musiksaga för barn i åldern 3 till 7 år. My Engström Renman sjunger och Kalle Carmback berättar ihop med gitarristen Mats Eriksson, basisten Victor Skokic och trummisen Gustav Nahlin.

L'Jazz hösten 2019

21 september:

Jan Allan, Ljungskile folkhögskola

25 oktober:

Emil Ernebro och Filip Jers, Ljungskile folkhögskola

16 november:

Wingefors Rolandsson Kvartett, Laxbutiken, Ljungskile

5 december:

Manne gräver ett hål, Musiksaga för barn 3-7 år. Manne drar till badstranden med pappa. Ljungskilegården