Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Spotify inför en funktion som gör det möjligt att ignorera vissa artister. Arkivbild.

Spotify gör det möjligt att ignorera artister

Strömningstjänsten Spotify har infört en ny funktion där användarna får möjlighet att ignorera vissa artister som man inte vill lyssna till. Funktionen heter "spela inte den här artisten" och dyker upp som ett val på menysidan för varje artist, skriver Billboard.

Det som händer då är att artisten inte slumpmässigt går att spela, bara om du aktivt klickar på en låt. Däremot kan man fortfarande se artisten eller gruppen i sökningar, spellistor och när man använder radiofunktionen. Men Spotify hoppar helt enkelt över låten i listan. Funktionen verkar än så länge endast finnas tillgänglig i mobilversionen, men om man trycker på "spela inte den här artisten" i mobilen så hoppas artisten också över när man spelar låtar från datorn.

Funktionen lanseras efter att en stor kampanj i sociala medier med namnet "Mute R Kelly" uppmanat bland annat Spotify och Apple Music att ta bort artisten från sina spellistor, efter anklagelser om sexuella övergrepp. I maj i fjol valde Spotify att sluta tipsa om artistens musik i sina spellistor.