Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Journalisten och författaren Staffan Heimerson. Arkivbild.

Staffan Heimerson tillbaka på Aftonbladet

Förra hösten avslutade Aftonbladet samarbetet med Staffan Heimerson efter att kolumnisten starkt ifrågasatt metoo-rörelsen i en intervju med Resumé. Nu är Heimerson tillbaka på tidningen.

Drygt ett år efter att metoo-rörelsen började återupptar Aftonbladet samarbetet med kolumnisten Staffan Heimerson, rapporterar Resumé.

Under allhelgonahelgen publiceras Staffan Heimersons första reportage i tidningen sedan förra årets avslutade samarbete. Heimersons kommande artikel handlar om första världskriget, och är ett av flera reportage journalisten skriver för Aftonbladets räkning.

- Det är en stor lättnad för mig som har skrivit för Aftonbladet sedan 1963. Jag blev inte glad när jag fick sparken, men nu är jag väldigt glad över att vara tillbaka. Det är reporter jag är. Jag kan inget annat, säger Staffan Heimerson till Resumé.

Metoo-kritik

Aftonbladets dåvarande publisher Sofia Olsson Olsén valde att sparka Heimerson i november förra året efter att kolumnisten kritiserat metoo i en intervju med Resumé. I intervjun sade Heimerson bland annat att metoo-kampanjen "förstört vårt samhälle", och att kvinnor som vittnat använder #metoo som en invändning för att skriva sjaskig pornografi.

Aftonbladets nuvarande publisher Lena K Samuelsson anser att "Staffan Heimerson hör hemma på Aftonbladet" och återupptar samarbetet.

Inte bitter

Staffan Heimerson påstår sig inte vara bitter på Aftonbladet men passar på att kritisera mediernas hantering av metoo-kampanjen – som han själv numera har en mildare inställning till:

- Som rörelse har #metoo haft stor betydelse i att skapa debatt samt att göra män som missköter sig medvetna om hur de beter sig. Även om inte jag är en av de männen så skapade #metoo en nödvändig tankeställare, säger Heimerson till Resumé.