Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Samir & Viktor har bytt kläder flera gånger och finslipar fortfarande sitt "Shuffla"-nummer. "Vi har grejer att repa på och vi ska ta tag i det i natt", säger Samir Badran efter fredagens genrep.

Struligt schlagergenrep i Göteborg

Det publika genrepet inför Melodifestivalens andra deltävling kantades av förseningar och tekniska problem. Samtidigt har flera artister ändrat sina nummer i sista stund.

Generalrepetitionen i Göteborg skulle ha börjat klockan 19 på fredagskvällen men blev hela 17 minuter försenad. Enligt SVT berodde det på en säkerhetsfråga.

- Vi har en stor vajerkamera som går diagonalt över arenan och nu hade man i sista stund släppt fler biljetter vilket gjorde att det satt publik precis under där vajerkameran slutar. Vi tyckte att det verkade osäkert så därför flyttade man publiken och det tog tid, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

När repetitionen väl kom i gång så drabbades produktionen av en rad tekniska problem. Programledaren David Lindgren hamnade i mörker några gånger och snabbreprisen fungerade inte.

- Men det var mer ett handhavandefel och då valde vi att göra om snabbreprisen för att se att allt verkligen funkade som det skulle, och det gjorde det, säger Anette Helenius.

Finslipar numren

Flera av artisterna har också ändrat sina nummer i sista stund för att de ska se bättre ut i rutan. Liamoo har finslipat sin show hela veckan och funderar fortfarande på huruvida han ska ha kvar de "bildstörningar" som smyckar numret.

- Det blir möjligtvis att vi kör utan dem, vi måste prata ihop oss hela teamet. Om vi tar bort dem är det för att man ska få mer kontakt med mina ögon, klarare kontakt, säger han.

Samir & Viktor har bytt kläder flera gånger under veckan i Göteborg. Nu kör duon med t-shirt och jacka. I början var det tänkt att de skulle uppträda i overaller.

- Men jag tyckte att vi såg ut som B1 och B2 i "Bananer i pyjamas" med våra jumpsuits. Vi känner att vi vill vara bekväma i de kläder vi har på oss, säger Viktor Frisk.

De kommer att fortsätta finslipa sitt nummer ända fram till lördagens sändning.

- Då får det inte vara fel och det ska inte vara fel, det ska jag se till, säger Samir Badran.

Toaletten spolades

Den polska artisten Margaret hade tidigare i veckan en glittrig toalett(!) på scenen som hon satt på i en del av sitt nummer. Inför fredagens repetitioner plockades den dock bort.

- Jag sket ner den. Nej, jag skämtar. Vi hade en tanke men vi såg på repen att det inte fungerade, säger Margaret.

Men toaletten blingades inte i onödan – den ska nu säljas på en auktion till förmån för djurrättsorganisationen Djurens Rätt.

- Vi ska försöka samla in pengar till dem, säger Margaret.

Melodifestivalens andra deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.