Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Den svenska tv-profilen har fått sitt pass beslagtaget för att inte kunna fly landet.  Bild: Amerikansk polis
Den svenska tv-profilen har fått sitt pass beslagtaget för att inte kunna fly landet. Bild: Amerikansk polis

Svensk tv-profil misstänks ha antastat pojke i USA

En folkkär svensk tv-profil har gripits av polis i USA. Mannen misstänks för sexuellt ofredande av en 13-årig pojke. Det hela ska ha skett vid ett utegym i en park.

Mannen är en välkänd profil i Sverige och har lett många stora tv-sändningar. Han greps under en resa i USA och ställdes inför häktningsdomstol under tisdagen, misstänkt för att ha ofredat en 13-årig pojke i början på januari.

Har publicerat namn och bild

Flera amerikanska medier har rapporterat om händelsen och ett par lokala stationer har publicerat svenskens namn och bild.

Enligt polisanmälan ska mannen oombedd ha blandat sig i när pojken tränade i ett utegym i en park. Mannen ska ha tagit tag i pojkens ben under förevändning att han skulle hjälpa till med träningen. Sedan fortsatte beröringen på ett sätt som fick pojken att byta till ett annat träningsredskap.

Då följde svensken efter och fortsatte att ta på pojken, inklusive ett grepp på hans skrev utanpå byxorna, varvid pojken sprang därifrån.

Misstänks för fler närmanden

Enligt amerikanska medier misstänks den svenska tv-profilen även för att dagen efter ha gjort närmanden mot två tonåringar i en annan park i området och bett om att få se deras muskler.

Mannen nekade under den amerikanska rättsliga förhandlingen till att ha gjort något brottsligt, men medgav att han träffat tonåringarna. Uppgifterna går isär i amerikansk media huruvida mannen sitter kvar i polisens förvar eller om han har släppts med en elektronisk fotboja. Klart är att hans pass är beslagtaget och borgenssumman är satt till 900 000 svenska kronor.

Orsaken till att passet beslagtogs var att den folkkäre tv-profilen hade en biljett bokad hem till Sverige och det därmed fanns en risk att han skulle fly landet. Beslutet fattades av en amerikansk domare vid den inledande rättsliga processen.