Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sveriges bluesdrottning gör en avstickare till Uddevalla

Bokningen kom som en överraskning, och Folkets hus var inte sena att tacka ja. I november kommer Louise Hoffsten till Uddevalla.

– Höstens program var klart och vi är nöjda, men så ringer telefonen och vi får frågan om vi kan sy ihop något, så Louise kan spela hos oss i Uddevalla Folkets Hus. Så himla roligt att vårt engagemang, vårt värdskap och hur vi är och arbetar här sprider sig i landet, så vi får telefonsamtal från allt fler som vill komma och spela, säger Simone Olofsson, verksamhetschef på Folkets hus i Uddevalla i ett pressmeddelande.

Louise Hoffsten som har kallats Sveriges bluesdrottning har under sin 30-åriga karriär även tagit sig an genrer som rock, visa, folkmusik och jazz. Just nu är hon aktuell med nya singeln Lovestick och medverkar som en av artisterna i TV4-programmet Så mycket bättre.

Simone Olofsson är stolt över att Folkets hus lyckas locka en artist som Louise Hoffsten.

– En mysig lokal med närhet till publiken bidrar såklart till detta. Publikens närvaro och kärlek går ofta att ta på, det förstärker varje sammanhang. Precis vår tanke när vi arbetat med att få sal och scen i ordning. Det är klart vi är stolta när det faller så väl ut, säger Simone Olofsson.

Med sig till Folkets hus den22 november har Louise Hoffsten den unga gitarristen Erik Söderlind och Claes Crona trio, bestående av Claes Crona vid pianot, Anders Johnson på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor. Claes Crona har en karriär som sträcker sig från 60-talet och framåt, när han hade en egen grupp på Nalen tillsammans med bland andra Lars Gullin. Han har även spelat med musiker som Putte Wickman, Benny Goodman, Alice Babs och Lill-Babs.