Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hanna Stjärne, vd för Sveriges Television. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

SVT sänder "Karantän-tv" under coronakrisen

SVT ändrar om i sin tv-tablå på grund av den rådande coronakrisen.
Det blir extra nyhetsinslag, hemmagympa, operaföreställningar – och humor.

Under lördagar och söndagar livesänder SVT det extrainsatta nyhets- och samhällsprogrammet "Helgstudion", som erbjuder kontinuerlig uppdatering av coronaläget. Måndag till fredag sänds också "Coronaspecial: Svar på dina frågor" mellan 20:00 till 20:30 i SVT2 och SVT Play.

Svar på frågor

"I denna allvarliga och oroliga tid för Sverige ser vi att publikens behov av nyheter är mycket stort och att väldigt många vänder sig till SVT för att få svar på sina frågor. Vi satsar därför på en rad nya program där experter ger svar. SVT har också ett särskilt viktigt uppdrag gentemot äldre som riskerar en lång isolering och barn som tillbringar mycket tid i hemmet", säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Varje vardag klockan 10.00 sänder kanalen "Hemmagympa med SVT" som riktar sig mot de äldre tittarna. Nytt på tablån är även underhållningsprogrammet "Karantän-tv", där komikerna Ina Lundström och Niklas Andersson "sitter i karantän" i en husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats. Där sänder de live en timme varje dag med start den 23 mars, och har kontakt med kända och okända hemmasittare runt om i landet.

Teater och dans

SVT Scen kommer att visa både klassiska och nyinspelade operaföreställningar, teaterföreställningar, dans och konserter från små och stora scener runt om i landet. Bland annat väljer SVT att förpublicera Dramatens "Bortbytingen", som var tänkt att sändas senare i år.

"När Sveriges scener stängs ner hjälper SVT till så att publiken kan få upplevelser och samlingspunkter ändå, genom att tillgängliggöra scenföreställningar från hela landet. SVT satsar också på extra hög tillgänglighet med ett förstärkt utbud av teckenspråkstolkade program och av nyheter på teckenspråk", säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Sofia Sundström/TT

Nya och klassiska operaföreställningar, teaterföreställningar och konserter på SVT Play.

"Helgstudion" – ett extrainsatt nyhets- och samhällsprogram med anledning av coronakrisen. Sänds lördagar och söndagar 09.00-12.00.

"Karantän-tv" – nytt underhållningsprogram med Ina Lundström och Niklas Andersson som sänds från en husvagn en timme om dagen från och med den 23 mars.

"Hemmagympa med SVT" – hemmagympapass för äldre, sänds vardagar 10.00.

"Hemmahänget" – barnprogram som ska aktivera unga. Sänds vardagar mellan 15.00-16.00.

Folkhälsomyndighetens presskonferens – varje dag klockan 13.55. SVT direktsänder också extrainsatta presskonferenser med anledning av coronaviruset samt när regeringen håller presskonferens.

"Coronaspecial: Svar på dina frågor" – extrasänt program i SVT 2 och SVT Play, sänds måndag till fredag 20.00.