Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Swedish House Mafia-medlem nu klar för Amaze festival

Smögenfestivalen Amaze fortsätter fylla på årets lineup med välkända namn. Nu är det klart att Swedish House Mafia-medlemmen Ingrosso spelar i sommar.

– En av de tre största i Sverige har vi redan bokat, så nu tar vi den andra och får se vad som händer nästa år, säger festivalarrangören Christian Öster och syftar på att Steve Angello uppträdde sommaren 2018.

Inför Amaze festival 2019 är Rebecca & Fiona, Afrojack och Vigiland klara sedan tidigare. Och nu är det också officiellt att Ingrosso kommer till Smögen i sommar.

LÄS MER: Första akten klar – Vigiland till Amaze Festival

LÄS MER: DJ´s, feminister och socialister – Rebecca & Fiona till Amaze festival

LÄS MER: Holländska EDM-stjärnan Afrojack till Amaze festival

36-åriga Sebastian Carmine Ingrosso, känd som Ingrosso, är bland annat medlem i det svenska DJ-kollektivet Swedish House Mafia där han jobbar med Axwell och Steve Angello.

– Man har vuxit upp med honom som en av världens största stjärnor. Så det ska bli minst sagt roligt att se honom här på Smögen, säger Christian Öster.

Planen är att totalt sju akter ska uppträda, så några artistsläpp återstår. Och enligt Christian Öster går biljettförsäljningen "minst sagt bra".

– Det ser ut som att det blir proppfullt. Det får plats max 9000 personer och så många tror vi det blev. Angående biljettförsäljningen har vi inte så många år att jämföra med, men det går minst sagt bra. Annars hade vi inte kunnat dra på så mycket som vi nu gör, säger han.

Arrangören Christian Öster..

Sommaren 2018 var Amaze festivals första omgång. Då kom närmare 7000 besökare, något arrangören menar var över förväntan. Årets datum är den 27 juli.

Kommer ni sälja slut?

– Ja, det är jag övertygad om, säger Christian Öster.

LÄS MER: Fanny Edstam: "På festival kan allt gå åt helvete"