Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Thorsten Flinck diskad från Melodifestivalen

Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg på lördag. Detta efter att SVT fått veta att skådespelaren står åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Beskedet kom under söndagsförmiddagen, vilket Expressen var först att rapportera.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i en kommentar.

Bidraget "Miraklernas tid", skriven av Thomas G:son, kommer att tävla med en annan artist i Göteborg på lördag. SVT letar nu efter en nu artist, och kommer meddela vem det är så snart ett beslut är fattat.

Åtalet, som gäller en händelse som inträffade i Varberg i maj 2019, väcktes i december. Thorsten Flinck ska i samband med en trafikincident bland annat slagit handen i en motorhuv, något som lämnade en buckla.

Har erkänt

Flinck har erkänt ringa skadegörelse men varken erkänner eller förnekar åtalspunkten olaga hot.

Fallet har varit omskrivet i media, men Thorsten Flinck har inte var namngiven. Projektledaren Anette Helenius säger till SVT att man därför inte haft känt till åtalet förrän nu.

– Vi har inte haft kännedom. Vi gör inte bakgrundskollar på våra artister, vi har inte behövt göra det tidigare. Vi har också haft en dialog med Thorsten och musikbolaget, säger Anette Hellenius.

Thorsten Flincksvars presskontakt Johanna Stone skriver i ett sms till TT.

"Thorsten och vi i hans team är otroligt ledsna över detta men har självklart full respekt för SVT:s beslut. Vi kommenterar inte vidare utan hänvisar till SVT".

I Göteborg deltar Klara Hammarström, Dotter, Méndez feat. Alvaro Estrella, Linda Bengtzing, Paul Rey och Anna Bergendahl.