Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jerry Lee Lewis, Elvis Presley och Roy Orbison, eller Jerry Carlsson, Paul Larcombe och Johnny Duvert spelar amerikansk rock'n roll på Östrabo i kväll.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tre ikoner på nostalgiturné

Elvis, Jerry Lee och Roy är legendarerna som aldrig framträdde live tillsammans. Men i kväll står ikonerna tillsammans på Östrabos scen.

Det är inte första gången som The Legends besöker Uddevalla med sin show med tolkningar av musiken med Roy Orbison, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis. Sedan senaste besöket har dock Henrik Åberg efter 17 år som Elvis fått en efterträdare i Paul Larcombe.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Den bästa jag har hört. Jag kan inte skilja hans röst från originalet, säger Jerry Carlsson som inte bara tolkar Jerry Lee Lewis utan även är showens producent och musikaliske arrangör, bland annat.

Stjärntrio

I större städer lockar trion även generationer som inte själva var med när artisterna slog igenom och hade sin glansperiod. Dock består huvuddelen av publiken av åldrarna 60 år och uppåt. Behovet av nostalgi verkar vara omättligt?

– Det är det, de kommer lite från samma familj och skivbolaget Sun Records, säger Jerry Carlsson som beskriver stjärntrion som om de vore en maträtt skulle Elvis vara potatisen, Jerry Lee en bra köttbit och Roy Orbison såsen i en smakrik a la carte.

– Roy försöker folk upptäcka på nytt, det är musik som aldrig dör. Jerry Lee har låtar som "Great balls of fire" men också många låtar som "Crazy arms" som aldrig spelas, och folk älskar dem.

Showen The legends startade 2001 efter att Jerry Carlsson och Johnny Duvert var för sig medverkat i Sikta mot stjärnorna i TV4. Sedan dess har de kommit sina idoler lite närmare och utvecklat showen.

– Ja, verkligen. En viktig beståndsdel är inramningen av showen, den proffsiga produktionen och att ge publiken det visuella intrycket, säger Jerry Carlsson som tillägger att de rankas högt på en europeisk nivå.

Förändra showen

Som producent får Jerry Carlsson ta sig an utmaningen att förändra showen år från år, bland annat genom repertoaren. Han menar att de skulle kunna ta in Johnny Cash och Carl Perkins i showen men säger också att den nuvarande sättningen är ett sammansvetsat gäng, där han och Johnny Duvert kompletterar varandra bra.

– Vi har varit starka tillsammans. Vi har fått klara detta och hittat varandra, vi är olika som personer, säger Jerry Carlsson som med sin 13 man stora produktion gör ett 50-tal spelningar om året.