Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sterile Hermaphrodite; David Rosén, Rickard Elofsson och Dan Andreasson.

Uddevallaband stöttar vegan-restaurang

MIM är en helt vegansk restaurang i Göteborg som nu är nedläggningshotad. Därför ordnas en stödfest där Uddevallabandet Sterile Hermaphrodite står på scen.

Men är alla medlemmar själva veganer? Njea. Knappt vegetarianer i ärlighetens namn.

– Jag är en sådan där som käkar rätt mycket vegetariskt. Men jag skulle inte kalla mig för vegetarian då jag slarvar alldeles för mycket. Men vår sångare är vegetarian, säger bandets basist Rickard Elofsson.

Sångaren och gitarristen heter Dan Andreasson och dessutom finns David Rosén på trummor.

Anledningen till stödfesten är att MIM redan från starten har dragits med en granne vars klagomål ledde till en anmälan om ljud till miljöförvaltningen som innebar stora kostnader. Problemet är nu löst och grannen har flyttat, men restaurangen har svårt att ekonomiskt komma ikapp.

"Superbra att vara vegetarian eller vegan"

Med svängig och rå punk/stoner-metal har Sterile Hermaphrodite i flera år brötat runt på Europas livescen. Nu kommer de spela på legendariska Bengas fik i Göteborg och slår därmed ett slag för den veganska kosten.

– Han som arrangerar stödfesten är sångare och låtskrivare i bandet The Kendolls. Ibland är jag med där och hoppar in och spelar när de härjar. Så för min del är det mest kul att få spela för en musikintresserad göteborgspublik, säger Rickard Elofsson och fortsätter;

– Men jag tycker det är superbra att vara vegetarian eller vegan. Det är ett mycket mer hållbart leverne. Det är idiotiskt att förneka något sådant, men det är väl bara att man är lat.

Rickard Elofsson ser gärna att en vegetarisk restaurang öppnar i Uddevalla.

– Om var och varannan hade käkat mer vegetariskt hade det varit ett jättesteg i stället för bara ett fåtal som är superstrikta.

Förutom kommande spelning fortsätter bandet att repa varje vecka i Kungälv. Nyligen släpptes en digital singel, The Livertine, med tre låtar.

– Just nu kör vi mest på, säger Rickard Elofsson.

LÄS MER: Laddar för fullt ös på festivalen

LÄS MER: Uddevallaband gav järnet på Kassettfestival

Fakta: Stödfest för MIM!

Var: Bengans Fik i Göteborg.

När: Söndag 27 januari, 19.00 - 23.00.

Inträde: Frivilligt! Pengarna går till MIM

På scen: Sterile Hermaphrodite (Uddevalla/Göteborg) och Skuldpadda (Göteborg). DJ Porter kommer spinna vax under kvällen och blandar friskt rock, garage, punk, pop och hiphop!