Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Oljemålning med en uggla med utfällda vingar mot svart bakgrund. Bild: Alexander Fjelnseth

Ugglor och färg med betraktarens budskap

Från och med den 23 februari finns en ny utställning på Galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket.

Utställningen heter Delusions of Grandeur och består av konstverk skapade av Alexander Fjelnseth. Han är född i Göteborg, uppvuxen på Tjörn, men bor i dag i Uddevalla.

Utställningen består av oljemålningar och ugglor är ett ofta förekommande motiv. De ska symbolisera en roll som budbärare av olika lärdomar eller sanningar.

– Jag älskar oljefärgernas mångsidighet; jag kan måla tunt eller med mycket färg, med transparenta lasyrer eller täckande färger, i olika kombinationer av dessa, måla över partier, och slipa ner stycken när färgerna torkat, säger han.

Alexander Fjelnseth är självlärd och har arbetat professionellt som konstnär sedan 2015. Målet med konsten är att skapa en dialog med publiken. Att få dem att stanna upp och fundera en stund över motivet och hur det får dem att känna.

– Att skapa ett motiv som dels fungerar som en vacker bild men som även har ett budskap, det gillar jag. Vad det är för budskap, det är upp till var och en att avgöra. Jag vet vad målningarna betyder för mig, men innebörden kan vara en annan för andra och det är helt okej. Om jag får en emotionell respons från betraktaren, då har jag lyckats!

Utställningen pågår till den 23 mars.

LÄS MER: Måleri kring ljus och mörker

LÄS MER: Med tusch på penseln och grafik

LÄS MER: Utställning till minne av en fotograf