Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Dan Nerenius och Ole Moe spelar far och son Evert och Sven-Bertil Taube i musikföreställningen
Dan Nerenius och Ole Moe spelar far och son Evert och Sven-Bertil Taube i musikföreställningen "Evigt Taube". Bild: Javier Domingues Gil

Underhållning med vördnad

Musikern Ole Moe och skådespelaren Dan Nerenius kommer med sin "Evigt Taube" till Hedekas Bygdegård på lördag.

– Det är en dialog mellan Evert Taube som spelas av Dan och jag som är Sven-Bertil Taube. Varför den heter "Evigt Taube", får man veta i föreställningen, säger Grundsundsbon Ole Moe.

"Evigt Taube" är en både komisk och informativ musikteaterföreställning, där Evert och Sven-Bertil Taube genom en livfull dialog "gnabbas" om tillkomsten av ett stort antal av Everts visor.

– Du vet, far och son som har munhuggits under ett antal år. Ett lite tyket men kärvänligt gnabbande, säger Dan Nerenius.

"Posörer båda två"

Och avslöjar att Sven Bertil Taube är ganska ödmjuk i föreställningen.

– Men han kommer med några gliringar. Både pappa Evert och Sven-Bertil är ju posörer båda två, både verbalt och fysiskt, och är vana att stå i centrum. Men vi gör absolut inga karikatyrer, utan framställer dem med största vördnad och respekt, säger Dan Nerenius.

De har gjort "Evigt Taube" under ett par års tid.

– Så den lever och har utvecklats. Den är jätterolig att spela, säger Ole Moe.

– Ole är ju en mycket duktig sångare och gitarrist, och jag är med och trallar litegrann, säger Dan Nerenius.

Ny föreställning på gång

Ole Moe och Dan Nerenius har gjort en del andra föreställningar ihop, bland annat "I ljuset av två stora A:n", om Björn Afzelius och Kent Andersson.

– Vi har premiär med en ny föreställning på Teater Uno i november. Den handlar om Gustav III och Carl Michael Bellman. Den kommer till Folkets hus i Grundsund, säger Ole Moe.