Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vill du skriva? Delta i Bohusläningens digitala workshop

Vad är skillnaden på en dikt och en novell? Hur finner man inspiration till att börja skriva? Ställ dina frågor under Bohusläningens digitala skrivarworkshop – poeterna Denise Olsson Bergqvist och Olivia Kristiansson svarar på just dina frågor.

Den 21 augusti är sista dagen att skicka in sitt bidrag till Bohusläningens skrivartävling som i år har temat "År 2020".

Många har skrivardrömmar men det här med att fatta pennan är inte alltid det lättaste. Därför anordnar vi Bohusläningen nu en digital skrivarworkshop där poeterna Denise Olsson Bergqvist och Olivia Kristiansson delar med sig av sina bästa tips och trix.

– Vi vill inspirera andra till att börja skriva eller fortsätta i sin process om man sitter fast, säger Denise Olsson Bergqvist, poet, aktivist och en av jurymedlemmarna i Bohusläningens skrivartävling 2020.

Olivia Kristiansson, konstnär och poet, instämmer:

– Ibland kan det vara svårt att hitta inspiration till att börja, så vi kommer ge tips på allt från enkla skrivövningar till hur man kan få igång fantasin.

LÄS MER: Var med och delta i Bohusläningens skrivartävling

Både Denise och Olivia har skrivit dikter och noveller sedan barnsben. För Olivia började det som ett sätt att uttrycka sina känslor och göra sig förstådd.

– För mig är skrivande ett sätt att förmedla allt det där jag aldrig lyckas säga högt. När jag var liten blev jag lätt missförstådd, men jag började skriva ner mina tankar och när jag läste upp en text jag skrivit högt var det första gången mina känslor nådde min omgivning utan att jag blev missförstådd, säger Olivia och forstätter:

– Att skriva dikter blev som terapi för mig. Så det första tipset är att bara börja skriva, oavsett om det bara är ett ord eller en mening. Vi vill uppmuntra fler till att våga.

För Denise började det med noveller om magiska väsen, och nu skriver hon allt som oftast politiska, feministiska texter.

– Så länge jag har kunnat skriva har jag gjort det utifrån någon slags lust av att uttrycka mig.

Olivia och Denise har tidigare hållit i poesikvällar tillsammans och nu på onsdag håller de i Bohusläningens skrivarworkshop som kommer att livesändas på Bohusläningen Kultur & Nöjes Facebook. Där kan man ställa frågor direkt i kommentarfältet, men det går också bra att skicka in frågor innan till [email protected]

LÄS MER: Kanske är behovet av att skriva av sig större än någonsin

– Det kan vara frågor om allt från korrekturläsning till någon form av stöd, kanske om man håller på att skriva ett bidrag till tävlingen och vill ha hjälp på traven i processen eller om man helt enkelt bara vill börja skriva. Man kan se workshopen som en möjlighet att få tips och trix från två personer som skriver med lite olika ingångar, säger Denise.

– Det ska bli väldigt roligt att hjälpa folk att växa i sitt skrivande. Man måste inte heller skriva för att läsa upp eller visa sin text, det viktiga är att man skriver för sig själv, säger Olivia.

Workshopen äger rum på onsdag den 5 augusti klockan 18.00 och är öppen för alla.

LÄS MER: Hon vann fjolårets skrivartävling med dikt om fördomar

Bohusläningens digitala skrivarworkshop

Var: Bohusläningen Kultur & Nöjes Facebook.

När: Onsdag 5 augusti klockan 18.00.

Medverkande: Denise Olsson Bergqvist och Olivia Kristiansson.

Så gör du för att delta: Gå in på Bohusläningen Kultur & Nöjes Facebook och ställ dina frågor direkt under livesändningen eller skicka in dina frågor innan till [email protected]