Cirkus Miramar bjöd på digital konsert från Uddevallakassettens scen Kontoret i våras. Att se en digital konsert är en av utmaningarna i Bohusläningens kulturbingo.
Cirkus Miramar bjöd på digital konsert från Uddevallakassettens scen Kontoret i våras. Att se en digital konsert är en av utmaningarna i Bohusläningens kulturbingo. Bild: Sara Kirudd

Är du redo för Bohusläningens Kulturbingo?

Kanske har du redan gett dig ut på kulturella digitala äventyr eller så behöver du en knuff för att upptäcka det breda utbudet av kultur som går att uppleva hemifrån. Vi ger er här en bingobricka med kulturaktiviteter.

ANNONS

Det gapar tomt i kalendern. Ja, visst kan det verka som att hela kulturvärlden har rasat samman men samtidigt är vi just nu flitiga användare av kultur. Vi läser och lyssnar på böcker som aldrig förr och strömningstjänsterna går varma. Men det finns mycket mer där ute att upptäcka. För att underlätta din jakt på nya digitala kulturäventyr har vi satt ihop en bingobricka där det gäller att få fyra i rad. Spela själv eller utmana dina vänner.

Kanske är det dags se de där filmklassikerna du faktiskt aldrig sett men som alla andra sett? Kanske testa hur det är att kika in på digitalt museum? Eller varför inte gå en kurs på distans?

ANNONS

Välj om du vill klippa ut brickan ur lördagens papperstidning eller hämta brickan från Bohusläningens Instagramkonto. Dela sedan gärna ditt bingoäventyr på din Instagram och tagga @bohuslaningen

Fem tips på digital aktiviteter som passar för Kulturbingo

Digital konsert

Flera plattformar som gigs.guide och gso/play visar konserter inom olika genre. I helgen visas musik och kultur under det digitala kulturevenemanget Bottnafjord glöder.

Digitalt museum

På digitaltmuseum.se kan du kika in på Bohusläns museum. Dessutom har Nordiska Akvarellmuseet lagt ut flera digitala utställningar på sin facebooksida.

Lär dig ett nytt instrument

Flera lokala musiker har under pandemitider delat med sig av sina musikaliska kunskaper. Banjospelaren Jens Koch erbjuder kurser i banjo och Ljungskilemusikern Sunniva Brynnel har haft digitala kurser i dragspel på sin Facebook. Håll utkik!

Digital teater

Både SVT scen och Dramaten erbjuder strömmade scenföreställningar, likaså Regionteater Väst som har lagt upp flera föreställningar som nu går att se hemifrån.

Starta en digital bokklubb

Om du inte har bokmalar till vänner finns flera alternativ att gå med i digitala bokklubbar. Bland annat har stadsbiblioteket i Uddevalla en digital bokklubb på Facebook där böcker diskuteras flitigt.