Arrangörerna laddar upp inför hårdrocksfestivalen i Uddevalla

För tredje året kommer Museiparken att fyllas med hårdrock i helgen under festivalen R.I.P Uddevalla. Åtta band kliver upp på scen – allt från debutanter till giganter.
– Det är alltid nervöst, men vi är taggade till tusen, säger David Daenon Berg, en av festivalens arrangörer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Efter 2019 års premiär blev det två år av väntan innan hårdrocksfestivalen kunde göra en favorit i repris förra året. Och i år är det dags igen. På fredag kliver åtta band upp på scenen när R.I.P Uddevalla öppnar dörrarna.

När Bohusläningen träffar tre av de fyra arrangörerna David Daenon Berg, Fredrik Eriksson och Susann Jonsson är det bara en dryg vecka kvar till festivalen.

– Det börjar dra ihop sig. Nu gäller det att få ihop det allra sista. Men vi är gött taggade alltså, säger David Daenon Berg, en av arrangörerna, glatt.

Första festivalen hölls i badhusparken, medan man 2021 flyttade den till Museiparken. Där kommer festivalen även att hållas i år.

ANNONS

– Vi har ju arrangerat i tre år nu och det är klart att det alltid är speciellt att arrangera en festival från noll. Det tar sin lilla tid att lära känna området man är på, men nu börjar vi bli lite varma i kläderna här vilket känns bra, säger Fredrik Eriksson.

”Brukar smälla till sista veckan”

Stängsel ska upp, scenen ska byggas och tält ska på plats. Det är mycket som ska fixas innan band som LOK, Headstag och Lost Wisdom kan fylla parken med musik.

– Det som är roligt är att det är en sådan blandning. Allt från ett sådant stabilt namn som LOK som är giganter inom genren, till band som till och med debuterar på scenen, säger David Daenon Berg.

Förra året tog festivalen in ett begränsat antal i publiken på grund av av pandemin. Men i år blir det som vanligt och arrangörerna räknar med att kunna ta in runt tusen personer.

– Vi får se hur många det blir, förköpen går bra men det brukar alltid smälla till sista veckan. Det är ju väldigt många evenemang i år som har skjutits fram så det blir såklart lite svårt för mindre arrangörer, men vi hoppas såklart att så många som möjligt kommer. Vi är taggade!

ANNONS

R.I.P Uddevalla

Vad: Hårdrocksfestival

Var: Museiparken, Uddevalla

När: Fredag 26 augusti

Artister: LOK, Kill The Kong, Dirtbound, Lost Wisdom, Dahlia, Headstag, The Tsunamis och Fight the Pain.

Arrangör: R.I.P Uddevalla arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet Fyrbodal med stöd från Västra Götalandsregionen och VG live.

LÄS MER:Ovan hårdrockspublik välkomnade festival tillbaka

LÄS MER:Newkid debuterade på Smögenfestivalen: ”Det var jäkligt maxat”

LÄS MER:Premiär för ny musikfestival i Saltkällan

LÄS MER:Rockfestivalen återvänder till Ljungskile

LÄS MER:Han är årets kulturpristagare i Uddevalla: ”Det känns ju jäkligt bra”

ANNONS