Asap Rocky tillsammans med flickvännen Rihanna som väntar parets första barn. Nu har rapparen gripits misstänkt för inblandning i en skottlossning i Hollywood. Arkivbild.
Asap Rocky tillsammans med flickvännen Rihanna som väntar parets första barn. Nu har rapparen gripits misstänkt för inblandning i en skottlossning i Hollywood. Arkivbild. Bild: Vianney Le Caer/AP

Asap Rocky gripen – anklagas för skjutning

Efter att ha klivit av ett privatplan på Los Angeles flygplats på onsdagsmorgonen greps rapparen Asap Rocky misstänkt för misshandel. Enligt polisen ska Rocky ha skjutit mot en person i Hollywood i november.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Musikern var på väg tillbaka från Barbados där han semestrat med sin flickvän, sångerskan Rihanna, som är gravid med parets första barn.

Det var den 6 november i fjol som ett bråk inträffade mellan två bekanta i stadsdelen Hollywood. Bråket eskalerade och resulterade enligt Los Angeles-polisen i att den ena avlossade ett pistol mot den andre. Offret fick en lindrig skada och sökte senare vård.

Efter skottlossningen flydde den misstänkte, som identifierades som Asap Rocky, och ytterligare två män från området till fots.

Rocky, 33, vars riktiga namn är Rakim Mayers, är tidigare dömd för misshandel i Sverige. Efter ett festivaluppträdande i Stockholm i slutet av juni 2019 anklagades Mayers och två personer ur hans följe för grov misshandel.

ANNONS

Asap Rocky satt i svenskt häkte i en månad innan han dömdes till villkorlig dom för att ha trampat på en man efter att ha kastat honom till marken. Händelsen fick stor uppmärksamhet internationellt och dåvarande presidenten Donald Trump var en av dem som engagerade sig i fallet.

Rapstjärnan gjorde senare en egen dokumentärfilm, "Stockholm syndrome", om händelserna sommaren 2019.

I filmen medverkar stjärnor som Kim Kardashian, Nicki Minaj, Naomi Campbell och Tyler, the Creator, som alla propagerade för att Asap Rocky skulle släppas ur häktet.

ANNONS