Skådespelarna My Blomqvist,  Emil Molin och Sara Scott tillsammans med Babba.
Skådespelarna My Blomqvist, Emil Molin och Sara Scott tillsammans med Babba. Bild: Ingvar Spetsmark

Barnens favoriter återvänder till Östraboteatern

De färgglada figurerna fortsätter att trollbinda de allra yngsta barnen. Nu är det bestämt att den populära Babblarnamusikalen, Andra musikalen – Bibbel Babbel och Bubbel, återvänder till Östreboteatern nästa år.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda och Diddi är namnet på några av de färgglada figurerna i gänget Babblarna som sedan dess uppkomst fullkomligt fängslat de allra yngsta. Efter att den första musikalen med Babblarna gjort succé sattes även en andra upplaga upp: Andra musikalen – Bibbel, Babbel och Bubbel. Precis som den första har även musikal nummer två gjort succé.

Babblarna består alltså av sex figurer som alla har olika namn och färg, och är ett språkpedagogiskt material skapat av Anneli Tisell på Hattens förlag i samverkan med bland annat Iréne Johansson, Ola Schubert, Hannes Hagstrand, Johan Rask och Hasse Sjölander. Konceptet är et svenskt fenomen som innebär att man genom sång, musik, spel, pussel, film, musikal och mycket mer får de mindre barnen i åldrarna noll till fem år möjlighet att utveckla sitt språk.

ANNONS

Interaktiv föreställning

– Det är en mycket interaktiv föreställning, barnen ropar, viskar och sjunger och gör danser. Babblarna är språk- och talträning och skapade för barn med speciella behov. Vi ger melodin i språket, då lockas barnen att prata samma språk genom melodin och lär sig prata genom musiken utan att de vet om det, och det är hela poängen, berättade My Blomqvist Olsberg som är producent, regissör, manusförfattare och skådespelare i en tidigare intervju med Bohusläningen.

Babblarnas Youttube-kanal har över 170 miljoner visningar (april 2018) och dessutom vann de juryns specialpris i Kristallen år 2018. Senast i februari i år besökte figurerna Östraboteatern med sin andra musikal, och den 9 februari nästa år är det alltså dags igen.

ANNONS