Carola Häggkvist är en av de nya stjärnorna på slottet. Arkivbild.
Carola Häggkvist är en av de nya stjärnorna på slottet. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Carola en av "Stjärnorna på slottet"

En skådespelare, en komiker och en artist – nu presenteras de nya medverkande i SVT:s långkörare "Stjärnorna på slottet".

ANNONS

De fem som i år möts på Bäckaskog slott är komikern och skådespelaren Per Andersson, ståuppkomikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz samt artisten Carola Häggkvist.

– Jag har enorma förväntningar. Jag har börjat plugga skånska och mamma är jättenervös, så jag har köpt en deo. Jag och Carola har pratat om att tälta utanför slottet så man får bästa rummet. Förutom det har jag vart på Livrustkammaren för att få lite slottsvana, säger Per Andersson om sin medverkan.

Carola Häggkvist skriver på sitt Instagramkonto att hon tackade ja mycket tack vare Per Andersson, och att hon nu tar ett "djupt andetag och laddar igen". Eftersom hälsoproblem fick henne att hoppa av "Let's dance" nyligen understryker hon också att det här inte finns någon fysisk utmaning och tävling.

ANNONS

"Fantastiskt sällskap"'

Årets omgång är den sextonde versionen av programserien, och SVT:s projektledare Ulrika Midunger tror att "det här blir en magisk säsong som man inte vill missa". David Lagercrantz kände sig också upplyft när han fick höra om de andra medverkande som han kallar "ett fantastiskt sällskap".

– Jag var lite rädd för att de skulle kännas som ett sjangserat program, man börjar med de flotta stjärnorna och sen får man damma av. Sedan när jag hörde att det var Carola och Grynet Molvig så kände jag att det är nivå. Förhoppningsvis sänker jag den inte för mycket själv, säger han.

Lagercrantz känner sig något skärrad över lekarna och är rädd för att göra bort sig. Egentligen hade han sagt att han aldrig ska tacka ja till sådana program.

– - Så ringer de, och så tackar man ja, säger han.

Carola en idol

Marika Carlsson blev jättesmickrad över frågan och tvekade aldrig att vara med. Hon hoppas att det ska bli ett varmt möte mellan de fem deltagarna. För henne är det också "jättestort" att Carola medverkar.

– Hon var min stora idol när jag var tio år och hon slog igenom i schlagerfestivalen, som det hette då. Jag var en tioårig flicka som läste bibeln och också trodde på Jesus. Det finns ett speciellt band där, men det vet inte hon om.

ANNONS

Fakta: Stjärnorna på slottet

Årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" är den sextonde säsongen.

Även i år är det tv-kocken Tareq Taylor som tillsammans med de fem stjärnorna sätter ihop måltiderna under programserien.

ANNONS