Emil Johansson från bandet Ravendal och Gunilla Karlsson, hembygdsentusiast från Bokenäset
Emil Johansson från bandet Ravendal och Gunilla Karlsson, hembygdsentusiast från Bokenäset Bild: Samuel Isaksson & Lasse Edwartz

Dags att söka kulturpris och stipendium i Uddevalla

Vem ska få Uddevalla kommuns kulturpris och kulturstipendium? Nu är det dags att föreslå kandidater till kulturpriset, ansöka om kulturstipendium och om ungdomsledarstipendium.

ANNONS

Uddevalla kommuns kulturstipendium är ett arbets-, rese- och studiestipendium som delas ut till personer som visat lovande förutsättningar för insatser inom kulturområdet.

Kravet är att kulturpristagaren bor inom Uddevalla kommun eller genom sin verksamhet har nära anknytning till Uddevalla kommun. Kulturpris och kulturstipendium kan även gå till en grupp personer eller en organisation.

Ungdomsledarstipendiet kan sökas av unga ledare och syftar till att uppmuntra och utveckla god ledargärning hos unga ledare

Vill du söka? Skriv och berätta om din bakgrund och till vilket ändamål du söker stipendium. Lämna förslag på kulturpristagare och ansökningar om kulturstipendium och ungdomsledarstipendium senast den 30 september.

ANNONS

Förra året fick Gunilla Karlsson ett kulturpris på 10 000 kronor med följande motivering: "För en betydande kulturgärning med hembygden i fokus. Hon har med stor entusiasm, på många sätt och under lång tid verkat för ett levande Bokenäs genom att förmedla upplevelser och traditioner till unga som gamla.”

Förra årets kulturstipendiat på 25 000 kronor gick till Emil Johansson med följande motivering: "För fortsatta studier och utveckling".

LÄS MER:De har blivit prisade för kultur