'Det känns som att man har vuxit upp med 'Bingolotto'', säger Daniel Norberg, som tillsammans med Lotta Engberg leder programmet i höst.
"Det känns som att man har vuxit upp med 'Bingolotto'", säger Daniel Norberg, som tillsammans med Lotta Engberg leder programmet i höst. Bild: Adam Ihse/TT

Daniel Norberg: "Man ska inte stjäla showen"

Ny studio, ny sändningsdag – och ny programledare. Men "Bingolotto"-publiken kommer att känna igen sig när säsongen drar i gång på söndag.
– Man ska inte stjäla showen, säger nya programledaren Daniel Norberg.

ANNONS
|

Söndagens avsnitt av "Bingolotto" blir det första på 30 år som inte spelas in i den klassiska studion i Gamlestaden i Göteborg.

– Det är lite spännande. Kommer allt att funka? I går när jag kom hit frågade jag just det, vad händer om någon kabel är felinkopplad? säger programledaren Lotta Engberg och skrattar.

Hon, veteranen i sammanhanget, spelar Wordfeud på sin mobil medan nya kollegan Daniel Norberg avverkar intervju efter intervju på telefon.

Inte nervös

33-åringen från Uddevalla beskrivs ofta som en mångsysslare. Han sjunger, dansar, målar och har tidigare erfarenhet som programledare för TV4:s "Mumbo Jumbo". När det gäller "Bingolotto" konstaterar Daniel Norberg att han har stora skor att fylla.

ANNONS

– Det känns som en utmaning på ett sätt. Men jag har gjort mycket tv och är bra på att ha koll på många olika saker samtidigt, vilket man måste ha i det här programmet. Så jag tror att det kommer att gå bra, säger han.

Dyker det upp en lucka i schemat bidrar Daniel Norberg gärna med sång och dans – men han är noga med att "Bingolotto" inte handlar om honom.

– Fokus ska vara på spelen, på vinsterna, gästerna och de som ringer in. Man ska inte stjäla showen.

"Byter skeppare"

Lotta Engberg, som gjorde premiär som programledare redan 2008, delar den uppfattningen:

– Programledarna har kommit och gått men "Bingolotto"-skutan rullar vidare. Vi byter bara skeppare ibland, säger hon.

I höst byter programmet dag och sänds återigen på söndagar, efter att ha sänts på lördagar under en tid. Daniel Norberg, som turnerat med "Diggiloo"-showen hela sommaren gör sin sista turné dagen före.

– Det går precis kloss an. I en drömvärld hade jag haft några dagar mellan så att jag hunnit landa lite, säger han och berättar att han ännu inte hunnit plugga in alla "Bingolotto"-termer och spelregler som måste sitta till första sändningen.

– Det känns alltid läskigt när man inte har koll på saker och ting. Men jag vet att jag kommer att ha koll om två dagar, så jag är inte nervös.

ANNONS
'Var väldigt intresserad av alla gäster och telefonörer', är det råd som Lotta Engberg gett sin nya kollega.
"Var väldigt intresserad av alla gäster och telefonörer", är det råd som Lotta Engberg gett sin nya kollega. Bild: Adam Ihse/TT
Lotta Engberg har varit programledare för 'Bingolotto' i flera år och ser inget slutdatum framför sig i närtid. 'Jag vill fortsätta så länge det är skoj', säger hon.
Lotta Engberg har varit programledare för "Bingolotto" i flera år och ser inget slutdatum framför sig i närtid. "Jag vill fortsätta så länge det är skoj", säger hon. Bild: Adam Ihse/TT

Fakta: Programledarna

Lotta Engberg, född 1963, har en lång karriär som dansbandssångerska och programledare bakom sig. Hon har bland annat medverkat i Melodifestivalen sju gånger, och vann 1987 med bidraget "Fyra bugg och en coca cola".

Lotta Engberg tog över som programledare för "Bingolotto" 2008 och ledde programmet fram till 2011. Därefter har hon vikarierat som programledare vid flera tillfällen, men blev återigen ordinarie programledare hösten 2020.

Daniel Norberg, född 1990, blev känd för sina Melodifestivalen-parodier som han gjorde tillsammans med brodern Emil Norberg på Youtube. Sedan dess har han gjort sig ett namn som komiker och medverkat i en rad program, bland annat "Masked singer" och "Let’s dance".

Mellan 2018 och 2021 var Daniel Norberg programledare för humorprogrammet "Mumbo Jumbo" på TV4.

"Bingolotto" har höstpremiär söndagen den 27 augusti klockan 18.30 och sänds i Sjuan.

ANNONS