Fansen samlades utanför Egyptian Theatre i Park City när filmen hade premiär på Sundance film festival i januari.
Fansen samlades utanför Egyptian Theatre i Park City när filmen hade premiär på Sundance film festival i januari. Bild: Danny Moloshok

Debattinlägg från Jacksons svenska fans på SVT

Från och med i dag går det att se den omtalade dokumentären "Leaving Neverland" på SVT Play. SVT lagt upp ett inspelat inlägg från Jacksons fans på sin sajt Opinion.

ANNONS
|

GP har tidigare berättat om de starka reaktionerna inför visningen av den två delar långa dokumentären "Leaving Neverland", där Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp. Anklagelser som han nekade till när han ännu var i livet.

Alexandra Arcari Gimdal redogör för fangruppens King of pops Sweden kritik mot ”Leaving Neverland” i fyra punkter i klippet, bland annat lyfter hon fram att fansen ifrågasätter genrebeteckningen dokumentär.

– Man har inte låtit någon annan än de som styrker denna historia komma till tals, säger hon också.

fangruppens hemsida framgår också att man uppmanar fans "vara aktiva på twitter" och att det är viktigt att fansen inte tittar på filmen " då vi motsätter oss sändningen av denna film".

ANNONS

Ingemar Persson, programchef för Dokumentär på SVT, har tidigare kommenterat valet att visa dokumentären för GP och menar att det är försvarligt att sända filmen.

– Det finns alltid risk med känsliga uppgifter om personer, men i det här fallet anser vi det försvarligt.

ANNONS