Sarah Klang är en av artisterna som framträder på Gården. Arkivbild.
Sarah Klang är en av artisterna som framträder på Gården. Arkivbild.

"Det är en festival som förenar musikälskare"

Den nya tvådagarsfestivalen Gården stoltserar med namn som The Streets, Sarah Klang och ett återförenat Bad Cash Quartet.

ANNONS
|

Festivalen Garden har blivit Gården, utökad till två dagar och äger i år rum den 5–6 juni på Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Ett av dragplåstren är indieveteranerna i Bad Cash Quartet, som bildades på 1990-talet och består av bland andra Hästpojken-duon Martin Elisson och Adam Bolméus, samt soloartisten Jonas Lundqvist på trummor. Bandet splittrades 2004 men återförenas nu för en exklusiv spelning på Gården.

- De hade ju inte kört på så himla länge, så vi frågade dem om de inte ville göra sin första spelning på 15 år på hemmaplan? Deras typ av musik passar dessutom bra med Gårdens koncept, säger Sulekha Daar på musikbolaget Woah Dad, som arrangerar festivalen tillsammans FKP Scorpio.

ANNONS

Tog bort åldersgräns

Gården består av två scener, en utomhus och en inomhus. Efter högt tryck från yngre fans tog man även bort 18-årsgränsen och har nu ungdomsbiljetter till rabatterat pris.

- Det var folk som hörde av sig, allt från ungdomar till föräldrar som ville gå med sina barn och då bestämde vi oss för att ge alla chansen att få se de här artisterna, säger Sulekha Daar.

TT: Vilken bokning är du mest nöjd över?

- Jag är ett gammalt fan av The Streets och växte upp med Mike Skinners musik. Jag är extremt peppad på att se min barndomsidol. Min lillasyster känner inte alls till dem. Det är det som är hela idén, att man blandar nya och gamla artister och presenterar dem för en ny publik.

Kan bli tradition

Trädgården och Trädgårdsföreningen har under festivalen en kapacitet på ungefär 5000 personer och når man en bit på vägen till det besökarantalet så är man mer än nöjda och kan hoppas på en fortsättning, säger Sulekha Daar.

ANNONS

- Vi får se. Förra året var det en dag och fyra–fem akter. Nästa år kanske det blir en dag och åtta akter. Det är ett väldigt flytande koncept som kan ändras, men det finns absolut möjlighet att det blir fler gånger.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel publikkapacitet för Trädgårdsföreningen. Rätt antal är 5000.

TT
Fakta: De spelar på Gården

Tame Impala

The Streets

Kali Uchis

Bad Cash Quartet

Sarah Klang

Princess Nokia

Deerhunter

Vita Bergen

The Sounds

Shame

Julia Holter

Esther

Pond

Yaeji

Black Midi

Mormor

Empress Of

Yves Tumor

ANNONS