Dogge Doggelito. Arkivbild.
Dogge Doggelito. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Dogge får sparken från Diggiloo

Sommarturnén Diggiloo avbryter samarbetet med Dogge Doggelito. Flera andra av artistens spelningar har också ställts in sedan han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal.

ANNONS
|

"Med anledning av de senaste dagarnas uttalanden från Dogge Doggelito har Diggiloo-gänget valt att omedelbart avbryta samarbetet inför sommaren", skriver producenten Patrik Krall i ett pressmeddelande.

– Diggiloos värderingar överensstämmer inte med Dogge Doggelitos uttalande i den här podden, det strider mot våra värderingar i den familjeföreställning som vi företräder, säger också turnéns grundare Lasse Holm till TT.

Dogge skulle ha följt med den 20-årsjubilerande turnén till 24 orter i sommar.

Även den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov har avbokat artisten, skriver UNT och Doggelitos spelning på allaktivitetshuset Koordinaten i Oxelösund har ställts in av kommunen. Uppträdandet skulle ha varit en del av firandet av The Latin Kings 30-årsjubileum.

ANNONS

"En tjej som alla gillade, hon var lite lätt på foten"

Artisten berättade på Youtube att han och flera kompisar som barn hade sex med en flicka i ett tält. Hans lättsamma ton kring händelsen har väckt starka reaktioner. Bland annat sade han att det var "en tjej som alla gillade, hon var lite lätt på foten".

Dogge Doggelito var tidigare en del av den banbrytande hiphopgruppen Latin Kings, som slog igenom med debuten "Välkommen till förorten" 1994.

ANNONS