Musikern och skådespelaren Edda Magnason är aktuel med en ny ep. Arkivbild.
Musikern och skådespelaren Edda Magnason är aktuel med en ny ep. Arkivbild.

Edda Magnason tillbaka med ny ep och turné

Edda Magnason är tillbaka med en ny ep, fem år efter att hon släppte sitt senaste album. Artisten ger sig dessutom ut på sommarturné.

ANNONS
|

Ep:n "Tune of a crooner ep1" släpps den 31 maj och sommarturnén inleds i Göteborg den 16 juli. Till hösten väntar ytterligare ny musik från sångerskan.

"Jag har kallat den här skivan för min musikalskiva ända från början, vet inte riktigt vad jag menar med det, men tanken gör mig glad. Jag tror att det finns en gammal crooner som spökar i min studio, för jag har helt plötsligt börjat gilla fluffiga saxofoner, smörsång, och americana", säger Edda Magnason i ett pressmeddelande.

Artisten och skådespelaren Edda Magnason blev känd för det svenska folket i och med sin Guldbaggebelönade huvudroll i filmen "Monica Z" från 2013. Men hon släppte sitt självbetitlade debutalbum redan 2010 och sedan dess har det blivit tre fullängdare och en rad singlar. Den senaste, "Noises", släpptes 2016.

ANNONS

De senaste åren har Edda Magnason bland annat varit solist på både Göteborgsoperan och Malmö Opera. Hon har även varit med i Mikael Wiehes föreställning "... har du sett världen" som spelats i både Malmö och Stockholm.

Turnéplan: Göteborg 16/7, Orust 17/7 och 18/7, Varberg 19/7, Löderup 20/7, Borgholm 27/7 och 28/7 samt Malmö 10/8.

TT

ANNONS