Nyanställda. Från vänster Caroline Ljungberg, ny verkställande för samproduktioner, Jenny Luukkonen, ansvarig för filmtalang och Frida Strandberg, avtalshandläggare.
Nyanställda. Från vänster Caroline Ljungberg, ny verkställande för samproduktioner, Jenny Luukkonen, ansvarig för filmtalang och Frida Strandberg, avtalshandläggare. Bild: Film i Väst

Film i Väst nyanställer personal

Film i Väst rekryterar ny personal till sin produktionsavdelning. VD:n Mikael Fellenius är nöjd med förstärkningen som han menar kommer att stärka filmfondens arbete med talangutveckling.

ANNONS

Tre nya medarbetare välkomnas nu till den regionala filmfonden Film i Väst med säte i Trollhättan.

Två av dem ska ingå i produktionsgruppen: Jenny Luukkonen blir ny talangansvarig. Hon kommer närmast från Kultur i Väst där hon arbetat med filmfestivalen Frame och FilmCloud, båda satsningar specifikt på unga filmtalanger. Caroline Ljungberg, tidigare marknadsansvarig på SF Studios, anställs samtidigt i rollen som Senior executive för samproduktioner.

Den tredje rekryteringen är Frida Strandberg, nyutexaminerad från juristprogrammet på Handelshögskolan i Göteborg. Som avtalshandläggare kommer hon att bereda och förhandla om samproduktionsavtal och andra avtal för Film i Västs räkning.

Ett filmlandskap i förändring

Mikael Fellenius, Vd för Film i Väst, glädjer sig åt förstärkningen:

ANNONS

– Vi är trygga i att det här kommer att bli bra. Vi ser att landskapet förändras jättemycket när det gäller film - både på produktionssidan och när det gäller distribution - och då gäller för oss att hänga med. Det är viktigt för oss att knyta till oss personer med förmågan att förstå vad som händer både i nutid och i framtid.

Rekryteringen sker efter en tid av vakanser. Ytterligare en person kommer inom kort också att anställas i produktionsgruppen.

– Det känns jättebra. Caroline Ljungberg har sitt hjärta och sin själ i arthouse-filmen, och har gjort en fantastisk presentation av det hon vill åstadkomma. Även Jenny Luukkonen är klockren på sin nya post, med koll inte bara på lokala filmtalanger utan även på ny talang i hela Norden. Så jag tror att vi ska kunna skopa hem en del ny talang till Västsverige, säger Mikael Fellenius.

ANNONS