Film i Väst om Guldbaggarna – ”Välförtjänt”

Under måndagskvällens direktsända Guldbaggegala kammade Film i Västs samproduktioner hem fem pris.
– Det är välförtjänta Guldbaggar och det känns väldigt roligt, säger Ulrika Grönérus, kommunikationschef på Film i Väst.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Mellan åren 1998 till 2019 har Film i Västs samproduktioner vunnit 169 Guldbaggar och fått ytterligare 372 nomineringar. Måndagskvällens Guldbaggegala för 2020 års bästa filmer presenterades av Amie Bramme Sey och David Sundin i spetsen som programledare.

Film i Västs samproduktioner blev nominerade till elva Guldbaggar, varav fem stycken vann. Både Bohuslänsinspelade ”Breaking Surface” och Kungälvsinspelade ”Nelly Rapp: Monsteragent” vann i två kategorier, och ett pris gick till Alingsåsinspelade filmen ”Min pappa Marianne”.

– Det är välförtjänta Guldbaggar, det känns väldigt roligt och är som ett kvitto på att det som har gjorts är bra, säger Ulrika Grönérus, kommunikationschef på Film i Väst.

ANNONS

Varför tror du just dessa filmer vann?

– ”Nelly Rapp: Monsteragent” är en väldigt visuellt häftig film, så det var nästan lite väntat att den filmen vann Bästa mask/smink.

2020 var ju minst sagt ett udda år på många sätt. Hur skulle du säga att det märktes av i filmbranschen?

– Det märktes främst av genom att alla biografer i stort sett var stängda, och vissa filmer som skulle spelas in utomlands spelades in i Västra Götaland i stället. Planerade filmpremiärer har flyttats fram till i år, så det är förhoppningsvis något vi kan se fram emot.

Här är vinnarna bland Film i Västs samproduktioner:

Bästa klippning: Fredrik Morheden för sitt arbete i Breaking Surface

Bästa mask/smink: Anna Holm Löfgren, Eva von Bahr och Love Larson för sitt arbete i filmen Nelly Rapp: Monsteragent

Bästa visuella effekter: Jelmen Palsterman och Tony Kock för sitt arbete i filmen Breaking Surface

Bästa kostym: Kicki Ilander för sitt arbete i filmen Nelly Rapp: Monsteragent

Bästa kvinnliga biroll: Lena Endre för sin roll i Min pappa Marianne

ANNONS