Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst, samt Ulrika Grönérus, kommunikatör.
Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst, samt Ulrika Grönérus, kommunikatör.

Filminspelningar fortgår – trots pandemin

Många premiärdatum och inspelningar hade fortfarande stora frågetecken när Film i Väst presenterade sitt vårprogram.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Att Vänersborgsinspelade Lyckoviken skulle återkomma i början av året stod redan klart. Premiärdatum för Camilla Läckbergs såpa är satt till 19 januari i år.

I övrigt var det många premiärdatum som ännu ej är satta eftersom det råder stor osäkerhet kring filmvisning på biografer i nuläget. Det som dock framgick när Film i Väst presenterade sitt vårprogram var att filmproduktionen har varit, och fortsätter vara aktiv i Västra Götaland.

Bakom en av de lokala inspelningarna stod Ruben Östlund, som under presentationen summerade inspelningsåret samtidigt som han satt och klippte på sin senaste film ”Triangle of sadness”.

– Jag har aldrig haft en sån rolig inspelning. Teamet blev så sammanslutet och folk jobbade som ett lag. Så det var både den värsta perioden och den absolut bästa. En bergochdalbana i stress och känslostämning, säger han.

ANNONS

”1 061 covid-test”

Och det verkar ha gått bra att spela in film i Trollhättan, Göteborg och Grekland med världstjärnor som Woody Harrelson. Pandemin till trots.

– En rolig siffra är att vi tagit 1 061 covid-test och alla har varit negativa.

Bland kommande samproduktioner finns flertalet kära återseenden. Bland annat återkommer tv-serien Bäckström som baseras på Leif GW Perssons böcker. Återkommer gör även Lars Von Triers närmast legendariska tv-serie serie där Danmarks Rikshospital står i centrum.

”Riket Exodus” kommer ha premiär under 2022 men än är det inte offentligt vilka skådespelare som medverkar. Det utlovas dock en mix av nya och mer välkända karaktärer från tidigare säsonger.

Schulmans roman filmatiseras

Med på vårens agenda finns även filmatiseringen av Alex Schulmans roman ”Bränn alla mina brev” som till stora delar kommer spelas in i Göteborg med omnejd.

– Det är oerhört inspirerande att se hur mycket aktivitet det är i regionen vad gäller både inspelning och postproduktion, trots att tiderna inte är de lättaste. Det blir en vår med många stora och spännande projekt, en rolig start på nytt jobb, säger Kristina Börjeson, ny produktionschef på Film i Väst.

Vårens inspelningar:

• Riket Exodus

• Motståndaren

• LasseMajas detektivbyrå – Skorpionens gåta

• Bränn alla mina brev

• Bäckström 2

• La Société du Spectacle

ANNONS