Michael Jackson. Arkivbild.
Michael Jackson. Arkivbild.

Föräldrar höll omröstning om Jacksons skola

ANNONS
|

Föräldrar till elever i en grundskola i Los Angeles har röstat om huruvida man ska byta namn på den aula som uppkallats efter Michael Jackson. Omröstningen är ett resultat av dokumentären "Leaving Neverland", där Jackson anklagas för övergrepp på två pojkar.

Världsstjärnan var elev på skolan 1969, men slutade senare samma år då han och hans syskon i Jackson 5 fick sin första jättehit med "I want you back". Skolan, som ligger i hjärtat av Hollywood, döpte aulan till Michael Jackson Auditorium 1989, före de första anklagelserna om övergrepp på pojkar riktades mot Jackson.

Resultatet av omröstningen har ännu inte offentliggjorts.

ANNONS

I den omtalade HBO-dokumentären berättar två nu vuxna män om hur de utsatts för övergrepp av Jackson när de var yngre. Dokumentären, som även sänts på SVT, har väckt starka reaktioner världen över både för och emot Jackson. Bland annat har dödsboet efter Jackson, som avled 2009, stämt HBO på 100 miljoner dollar.

Jackson har i omgångar anklagats för sexuella övergrepp mot pojkar. 2005 friades han i en uppmärksammad rättegång och drygt tio år tidigare gjordes ett annat fall upp utanför domstol. Jackson nekade konsekvent till anklagelserna.

TT-AFP
ANNONS