Här är förbanden när Håkan siktar mot publikrekord

För fredagens förband har comebacken på Ullevi dröjt hela åtta år, medan lördagens uppvärmningsakt bara behöver vänta en dryg vecka. Nu står det klart att det blir Selestkvintetten och Daniela Rathana som gästar Håkan Hellströms tredje respektive fjärde spelningar för i år. Och efter att arrangören under onsdagen släppte fler biljetter till konserterna kan Göteborgsartisten även komma att slå sitt eget publikrekord.

ANNONS
|

Under de två första av Håkan Hellströms totalt fyra Ullevikonserter var det Per Andersson och Damorkestern som var förband, enligt orkesterns trumpetare Mia Samuelsson dessutom på artistens egen begäran.

Vilka som skulle bli förband på de resterande spelningarna den 26 och 27 augusti har sedan dess varit höljt i dunkel. Men nu står det klart att det under den kommande helgen istället är sex musiker som ska få dela på uppvärmningen.

För fem av dem, som tillsammans utgör Selestkvintetten, är det fredagen som gäller, medan det under lördagen istället blir Daniela Rathana som äntrar scenen.

Har spelat på Ullevi tidigare

Selestkvintetten utgörs av de fem stråkarna ur bandet Selest, med bland andra Håkan Hellströms gitarrist Simon Ljungman, och kommer under fredagen att spela på Ullevi för andra gången.

ANNONS

– De gästade Håkan som förband redan 2014 och har alla rötter i Göteborg, säger Elina Sjöberg, presskommunikatör på FKP Scorpio.

Bandet som bildades 2008 har spelat allt från pop till klassisk musik, där deras mest lyssnade låt är en version av Mozarts ”Requiem”, och de fem medlemmarna i stråkkvintetten är numera verksamma i den internationella toppligan i sina genrer.

– De är väldigt duktiga och blir en stämningsfull inledning på kvällen, säger Elina Sjöberg.

Selestkvintetten

  • Selestkvintetten är en stråkkvintett bestående av de fem stråkarna ur bandet Selest.
  • De fem musikanterna har rötter i Göteborg och gästade Håkan Hellström som förband redan 2014.
  • Medlemmar: Emma de Frumeire, violin, Jenny Sjöström, violin, Emilia Wareborn, viola, Malin William-Olsson, viola, och Petra Lundin, cello.

Fredagens gäst kommer tillbaka

Men på lördagen blir det istället Daniela Rathana som får äran att värma upp publiken innan Håkan Hellström själv går upp på scenen för den avslutande jubileumskonserten.

– Vi tycker att hon är en grym artist som vi vill lyfta fram, och det tycker Håkan också, säger Elina Sjöberg.

Redan 2018 tog Daniela Rathana ett steg ut i rampljuset som soloartist, efter att bland annat ha agerat körsångare till Oskar Linnros, Sabina Ddumba, och Kent, och för förra årets debutalbum fick hon en Grammis i kategorin Årets pop.

Lördagens uppträdande kommer dessutom bara en dryg vecka efter att hon själv gästade sommarens första Håkankonsert till tonerna av ”Det är så jag säger det”.

Daniela Rathana

  • Daniela Rathana inledde sin solokarriär 2018 efter att ha varit körsångare för bland andra Oskar Linnros, Sabina Ddumba, Kent, Zara Larsson och Seinabo Sey.
  • När Daniela Sörensen, som hon egentligen heter, gick i gymnasiet skickade hon ett fanmejl till Oskar Linnros som hon till sin stora förvåning fick svar på med flera tips, och innan hon blev artist gick hon även en kurs via Spotify som han höll i.
  • Hon albumdebuterade 2021 med ”Rathana Club”, vilket hon även vann en Grammis för i kategorin Årets pop, och är fortfarande den enda artisten på Oskar Linnros skivbolag Dundra.

Fler biljetter släppta

Fredagens och lördagens konserter huserade drygt 68 000 respektive 69 000 åskådare i publiken, och under onsdagen släppte arrangören ytterligare biljetter till de kommande spelningarna, vilket skulle kunna leda till att Håkan Hellström slår sitt eget publikrekord.

ANNONS

– Det är ju definitivt hotat nu när vi har släppt fler biljetter, så det blir spännande att se, säger Elina Sjöberg.

De som gästade Håkan under förra helgen var Daniel Lemma, Daniela Rathana och Lykke Li på fredagen och Amena Alsameai, Daniel Lemma och Victor Leksell på lördagen.

Men vilka som kommer att gästa Göteborgsartisten den 26 och 27 augusti, återstår att se.

Till konsertsommaren

LÄS MER:Damorkestern och Per Andersson taggade för Ullevi

LÄS MER:Simon Ljungman vill lägga sitt hjärta på Ullevi

LÄS MER:Musiksveriges framtidshopp – vem är Daniela Rathana?

LÄS MER:Recension: Håkan Hellström, Ullevi, fredag 19 augusti

LÄS MER:Recension: Håkan Hellström, Ullevi, lördag, 20 augusti

ANNONS