Zumber Alili och Christoffer Hammarlöf jobbar på produktionsbolaget Basecore media som står bakom den nya spelfilmen som ska spelas in i Uddevalla i sommar.
Zumber Alili och Christoffer Hammarlöf jobbar på produktionsbolaget Basecore media som står bakom den nya spelfilmen som ska spelas in i Uddevalla i sommar. Bild: Elin Gustafsson

Här ska den nya skräckfilmen spelas in i Uddevalla

Christoffer Hammarlöf och Zumber Alili ger sig ut på ny mark. I sommar ska de spela in en helt ny spelfilm i Uddevalla och nu avslöjar de både vad filmen ska heta – och några av inspelningsplatserna till den nya skräckthrillern.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Det här är det största projektet vi har jobbat med någonsin, säger Christoffer Hammarlöf.

Kollegan Zumber Alili nickar instämmande.

– Vi har spånat på den här idén länge, så det ska bli riktigt kul, säger han.

Vanligtvis jobbar duon med att skapa allt från musikvideos och reklamfilmer till produktfilmer. Men nu ska de för första gången producera en hel spelfilm tillsammans.

– Det här känns som nästa steg, säger Zumber Alili.

– Det är helt klart en dröm som går i uppfyllelse, tillägger Christoffer Hammarlöf.

Söker skådespelare från Uddevalla

Förra veckan meddelade de via sitt produktionsbolag att de nu söker skådespelare till den nya filmen som ska spelas in i Uddevalla. Inte långt efter att de publicerade förfrågan i en Uddevalla-grupp på Facebook rasslade det till i inkorgen. Nu har de fått in flera hundra ansökningar.

ANNONS

– Det gick sjukt snabbt verkligen, säger Christoffer Hammarlöf glatt.

LÄS MER:Film ska spelas in i Uddevalla – söker skådespelare

Filmen kommer att heta "Korpön" och ska alltså spelas in i Uddevalla. Förutom på en ö, som de ännu inte vill avslöja vilken, ska den bland annat spelas in på Gustavsberg, där Bohusläningen träffar filmskaparna under onsdagen.

– Filmen kommer att handla om ett kompisgäng, och vi vill att man ska få en riktig obehagskänsla när man ser filmen, lite som en mardröm, säger Zumber Alili.

"Inte en typisk svensk film"

– Det kommer inte vara en typisk svensk film utan lite udda. Vanligtvis är svenska filmer inom genre drama eller kriminaldeckare. Men det här ska vara något annat, säger Christoffer Hammarlöf.

– Det kommer vara stor igenkänningsfaktor både för de som är lite yngre men också för föräldrar som kanske har barn i den åldern. Det är ju ofta svårt att göra skräckfilmer, men vi tror verkligen på idén, tillägger han.

Varken Christoffer eller Zumber är det minsta nervösa inför att spela in sin allra första spelfilm.

– Nej, vi vet att vi har kunskapen i ryggen och att vi kan göra detta bra. Det ska bara bli roligt.

Spelar in i sommar

Om drygt två veckor ska de ha casting för de som har sökt till att medverka som skådespelare.

ANNONS

– Vi kommer att behöva ungefär 6 stycken, så det ska bli väldigt kul att se vilka som har sökt.

Om allt går som planerat börjar de spela in redan i juli.

Kommer hela filmen att spelas in i Uddevalla?

– Ja, vi funderade lite på det om vi skulle spela in någon annanstans, men det kändes ändå kul att faktiskt göra något på hemmaplan

ANNONS